Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας Δήμος Αλεξάνδρειας

Δήμος Αλεξάνδρειας: υπάρχουν λακκούβες στους δρόμους που πρέπει να κλείσουν!!

Όλα καλά πήγαν με τις βροχές που έπεσαν έως τώρα στο Δήμο Αλεξάνδρειας, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα (πλην κάποιων μεμονωμένων περιπτώσεων σπιτιών και αποθηκών που πλημμύρισαν σε χωριά του Δήμου και στην Αλεξάνδρεια).

Και τα νερά “τραβήχθηκαν” σχετικά γρήγορα – δεδομένου του όγκου του νερού που έπεσε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, και η συντριπτική πλειονότητα των αγωγών ομβρίων δούλεψε καλά (ακόμη και σε μέρη που συνήθως υπάρχει πρόβλημα).

Όμως… (πάντα υπάρχει ένα όμως!!)

Όμως μια – δυο μέρες τώρα, που κάνει καλό καιρό, φυσάει και λίγο κι έτσι τα νερά έχουν τραβηχτεί τελείως από τους δρόμους, έχουν εμφανιστεί σε πολλά σημεία λακκούβες.
Μικρές ή πιο μεγάλες, λιγότερο ή περισσότερο βαθιές.
Ικανές όμως να δημιουργήσουν πρόβλημα στους οδηγούς, ατυχήματα και ζημίες στα οχήματα.

Δυο τρεις τέτοιες εντοπίσαμε στο δρόμο προς Πλατύ, μια τεράστια ακριβώς στη διασταύρωση για Γιαννιτσά, κανά δυο στην οδό Αριστοτέλους και στη Βιζυηνού (στην Αλεξάνδρεια). Σίγουρα υπάρχουν και αλλού.
Όταν δείτε λακκούβα που νομίζετε πως είναι πραγματικά επικίνδυνη πάρτε τηλέφωνο στο Δήμο, για να το έχουν υπόψη και να τη φτιάξουν το συντομότερο, προτού γίνει καμιά στραβή.

Όσο για το Δήμο και τους αιρετούς, δεν χρειάζεται αγαπητοί μας κύριοι να σας δούμε εκ νέου πρωταγωνιστές σε άπειρες φωτογραφίες ή σε βίντεο όπου θα μας εξιστορείτε πως μπαλώθηκαν 5 – 10 δρόμοι και 50 λακκούβες. Ούτε θέλουμε να μάθουμε με κάθε λεπτομέρεια (γιατί μας είναι άχρηστο στην παρούσα φάση) για το “ονομαστικό μέγεθος αδρανών” ή για την “κοκκομετρική διαβάθμιση” ή για το “συνιστώμενο πάχος στρώσης”.

Αρκεί που θα φτιάξετε τις λακούβες σύντομα, αν τις φτιάξετε. Εμείς οι δημότες θα το αντιληφθούμε (και στις επόμενες εκλογές θα σας αξιολογήσουμε αναλόγως…).