Κατηγορίες
σκίτσα-σάτυρα στήλες

Αποκλειστικό: προετοιμάζονται πυρετωδώς για το άναμμα του δένδρου

Αποκλειστικό σας έχουμε (πρωί – πρωί, ανήμερα της φωταγώγησης του δένδρου της Αλεξάνδρειας):

όλο το σαββατοκύριακο τόσο στο δημαρχείο όσο και στα γραφεία της ΚΕΔΑ γίνονταν συναντήσεις και συσκέψεις για το θέμα της έναρξης των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα σηματοδοτηθεί, όπως είναι φυσικό, με το γνωστό 5-4-3-2-1…, με τη φωταγώγηση του δένδρου και τη συναυλία που θα ακολουθήσει.

Στο δημαρχείο λοιπόν ο δήμαρχος και συνεργάτες του από τις 2 παρατάξεις που στηρίζουν τη Διοίκηση μελετούσαν ασταμάτητα βίντεο από την αντίστοιχη εκδήλωση που έγινε στη Σαλονίκη. Δεν γνωρίζουμε αν το βράδυ της Δευτέρας θα δούμε κάτι παρόμοιο και στην Αλεξάνδρεια – δηλαδή τον Γκυρίνη να πιάνει τη μπαγκέτα και να συντονίζει τη φιλαρμονική του Δήμου….


Πάντως μια άλλη πηγή της Περισκόπησης ανέφερε πως είδε το δήμαρχο να βγαίνει αργά το βράδυ της Κυριακής από γνωστό κατάστημα ενδυμάτων της πόλης κρατώντας στα χέρια μια κρεμάστρα με καλυμμένο το περιεχόμενο από κάτω. Σε συνδυασμό με την πιο πάνω πληροφορία για μελέτη των βίντεο της Σαλονίκης, πιθανολογείται πως ήταν κοστούμι παρόμοιο (ορχηστρικό δηλαδή) με του Κ. Ζέρβα…


Απ’ την άλλη, στα γραφεία της ΚΕΔΑ ο νέος πρόεδρος Μ. Σταυρής είχε απανωτές συσκέψεις με αντιδημάρχους, με αντικείμενο τον καιρό.
Άλλη πηγή μας (μέσα από γνωστή εταιρία συνδρομητικής τηλεόρασης – για να ξέρετε, η Περισκόπηση έχει πιο πολλές πηγές και απ’ το Βέρμιο!!!) μας ανέφερε πως ο Σταυρής μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έγινε συνδρομητής στο weather channel και παρακολουθεί ανελλιπώς τον καιρό, 24 ώρες το 24ωρο – στο κινητό του, στο λάπτοπ του, στο σπίτι, στο αυτοκίνητο κλπ κλπ…


Στις συσκέψεις της ΚΕΔΑ συζητήθηκαν πολλά σενάρια, με βασικότερο όλων τη χιονόπτωση. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ έδειχνε με προτζέκτορες συνεχώς στους αντιδημάρχους χάρτες με βαρομετρικά χαμηλά και σύννεφα – δείχνοντας μια ιδιαίτερη προτίμηση στον Σ. Κούγκα.

Έλαβε διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους αντιδημάρχους πως τίποτε δεν θα χαλάσει τη γιορτή, ούτε καν μια έντονη χιονόπτωση – αφού είναι πανέτοιμο το νέο μηχάνημα του Δήμου που είναι πολυμηχάνημα και κάνει τα πάντα, ακόμη και καφέ για τους περαστικούς…

 

(εν αναμονή της εκδήλωσης για το άναμμα του δένδρου, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο μπροστά από το ΠΠΚ Αλεξάνδρειας, τη Δευτέρα στις 19:30)