Κατηγορίες
αγροτικά

Εγκρίθηκαν ενισχύσεις de minimis σε ροδάκινα, νεκταρίνια, αμύγδαλα και καπνό

Η χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) συνολικού ύψους 19.255.000 ευρώ σε παραγωγούς ροδακίνων, νεκταρινιών, αμυγδάλων και ποικιλιών καπνού εγκρίθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.

Η απόφαση Βορίδη προβλέπει την καταβολή των ενισχύσεων αναλυτικά στους κάτωθι δικαιούχους:

• Παραγωγοί επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών σε όλη τη χώρα θα ενισχυθούν με τα ποσά των 70 και 50 ευρώ ανά στρέμμα αντίστοιχα.
• Παραγωγοί αμυγδάλων όλης της χώρας θα ενισχυθούν με το ποσό των 80 ευρώ ανά στρέμμα και
• Παραγωγοί των ποικιλιών καπνού «Κατερίνη» και «Μπασμάς» που διατηρούν τις εκμεταλλεύσεις τους στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Γρεβενών, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας, Πέλλας, Πιερίας, Τρικάλων, Φλώρινας και Χαλκιδικής θα ενισχυθούν με το ποσό των 50 ευρώ ανά στρέμμα.

Σημειώνεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2019.

Ο κ. Βορίδης σε σχετική δήλωσή του τόνισε ότι αφουγκράζεται την αγωνία των παραγωγών και ανταποκρίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα για την οικονομική στήριξή τους. «Με αίσθημα ευθύνης βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό των αγροτών μας οι οποίοι αποτελούν την κινητήρια δύναμη της ατμομηχανής του πρωτογενούς τομέα για την οικονομία μας» κατέληξε.