Κατηγορίες
Βεσυρόπουλος Απόστολος βουλευτές

Βεσυρόπουλος: «Η φορολογική διοίκηση πρέπει να στηρίζεται στις αρχές του ορθολογισμού»

Σε γραπτό σχόλιο – δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλου αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Η Πολιτεία έρχεται και δίνει οριστική λύση σε μια στρέβλωση που υπήρχε σχετικά με τα επενδυτικά σχέδια που είχαν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο αλλά δεν είχαν ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει απαίτηση του Δημοσίου να επιστραφεί ο φόρος που είχε εκπέσει η επιχείρηση λόγω μη ολοκλήρωσης της επένδυσης αν και τα σχετικά αναπτυξιακά κεφάλαια δεν είχαν καταβληθεί στην επιχείρηση χωρίς να φταίει η ίδια.


Υπήρξε μάλιστα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και συγκεκριμένα η 1862/2019 , που έκρινε ότι δικαίωμα έκπτωσης του φόρου εισροών που επιβάρυνε επενδυτικό αγαθό εξακολουθεί κατ’ αρχήν να υφίσταται ακόμη και αν τελικώς ο υποκείμενος στο φόρο δεν το χρησιμοποιεί λόγω περιστάσεων ανεξαρτήτων της βουλήσεώς του.
Η φορολογική διοίκηση όφειλε να συμμορφωθεί και αυτό έγινε με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ και δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Σε δήλωση του, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ.Βεσυρόπουλος αναφέρει:
Η φορολογική διοίκηση πρέπει να στηρίζεται στις αρχές του ορθολογισμού.
Δόθηκε επιτέλους λύση στο πρόβλημα της φορολογικής αντιμετώπισης επενδυτικών σχεδίων για τα οποία υπήρχε απαίτηση επιστροφής φόρου για κεφάλαια που ουδέποτε καταβλήθηκαν με σχετική εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, αφού οι διαρκείς παρατάσεις που έδινε το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν έδιναν βιώσιμη λύση.”