Κατηγορίες
αγροτικά

Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας: “χαμηλά τα ποσά του de minimis”

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις ενισχύσεις de minimis σε ροδάκινα και νεκταρίνια ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας αναφέρει:

“Ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις του ΥΠΑΑΤ περί de minimis στήριξης στα ροδάκινα και νεκταρίνια, εκφράζει την δυσαρέσκειά του για τα χαμηλά ανά στρέμμα ποσά (70 και 50 ευρώ αντίστοιχα) και τον αποκλεισμό των συμπυρήνων ροδακίνων από την επιχορήγηση.


Εάν κανείς θεωρεί ότι ο αγροτικός κόσμος είναι ικανοποιημένος με όσα εξαγγέλθηκαν είναι βαθιά γελασμένος.
Η αναλγησία συνεχίζεται και η εξαθλίωση βαθαίνει. Μετά από μια πενταετία περικοπών, «εμπάρκο», φυσικών καταστροφών, βαριάς φορολογίας, αύξησης του κόστους παραγωγής, εξευτελιστικών τιμών παραγωγού, οι χθεσινές εξαγγελίες μοιάζουν αστείο.

Η απόφασή μας να διεκδικήσουμε μεγαλύτερη στήριξη σε όλα τα είδη του ροδάκινου (επιτραπέζια-νεκταρίνια-συμπύρινα) παραμένει και μάλιστα διατρανώνεται μπροστά στα «ψίχουλα» και τον αποκλεισμό.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας πιστός στο πρόγραμμά του προετοιμάζει την «ευρεία σύσκεψη των φορέων για το παρόν και το μέλλον του ροδάκινου» και παράλληλα καλεί τους Αγρότες σε δυναμικές κινητοποιήσεις με τρακτέρ, στο τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, εάν και εφ’ όσον μέχρι τότε δεν έχει δοθεί κάποια ουσιαστική λύση.
Λύση που θα μας επιτρέπει το δικαίωμα στην επιβίωση και στην συνέχεια της καλλιέργειας.

Καλούμε τον κόσμο δίπλα μας σε εγρήγορση και ετοιμότητα ώστε για άλλη μια φορά με την δυναμική του αγώνα μας (και όχι με ευχολόγια) να καταφέρουμε αυτά που μας αξίζουν.

ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Σ.Γ. ΒΕΡΟΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ”