Κατηγορίες
Ημαθία

Στην Ημαθία ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης

Στην Ημαθία βρέθηκε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στις επισκέψεις που πραγματοποίησε στις περιοχές της Βέροιας και της Νάουσας ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με αυτοδιοικητικούς, εκπροσώπους παραγωγικών φορέων αλλά και παραγωγούς που στον πρωτογενή και στο δευτερογενή τομέα.

Επισκέφθηκε επίσης τουριστικούς προορισμούς της Ημαθίας, όπως το χιονοδρομικό κέντρο “3-5 Πηγάδια” της Νάουσας. Εκεί συναντήθηκε και με το δήμαρχο της Νάουσας και από τη συζήτηση βγήκε η δέσμευση Μητσοτάκη για αντικατάσταση του lift με σύγχρονο αναβατήρα καμπίνας καθώς και για βοήθεια του ιδίου ώστε να βρεθεί επενδυτής για το κέντρο.

Στο Μετόχι της Βέροιας επισκέφθηκε οινοποιητική εγκατάσταση.
Με φόντο την πανέμορφη περιοχή του Αλιάκμονα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εν τάχει στη εμπορικό σήμα που παρουσιάστηκε χθες, επεσήμανε για τις δυνατότητες που έχει η περιοχή για να προωθηθούν μοναδικά ποιοτικά αγροτικά προϊόντα ενώ είπε ότι σκοπός τη κυβέρνησής του είναι η καταγράψει τους προβληματισμούς και να δοθούν αποτελεσματικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα και να σχεδιάζει μεσομακροπρόθεσμα.


Οινοπαραγωγοί που έλαβαν το λόγο αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα λύσης προβλημάτων του κλάδου, τις διεπαγγελματικές και στις τοπικές ενώσεις που αναμένεται να προτείνουν και να δώσουν λύσεις, στα φορολογικά θέματα που απασχολούν, στα προβλήματα προώθησης που αν λυθούν θα φέρουν πωλήσεις αλλά και την εδραίωση των ελληνικών κρασιών (και γενικά των ελληνικών προϊόντων) στην παγκόσμια αγορά, που είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική τις τελευταίες δεκαετίες.