Κατηγορίες
Ημαθία πολιτική ΣΥΡΙΖΑ

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: “Περιμένοντας του άριστους…”

Το Τμήμα Υγείας της Ν.Ε. Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση – σχόλιο:

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ…..

Για άλλη μια φορά, το κομματικό κράτος των αρίστων της Ν.Δ κυριάρχησε σε ΟΛΕΣ τις επιλογές στον χώρο της Υγείας, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι οι θέσεις του Δημοσίου για την Ν.Δ αποτελούν, και αποτελούσαν διαχρονικά, κομματικό λάφυρο της ανάληψης της εξουσίας και μοιράζονται στους ημετέρους.


Όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος ήταν τέτοια η αξιοκρατία που δεν κράτησαν ούτε τα θεσμικά προσχήματα που όριζε ο νόμος αφού η επιτροπή που ορίστηκε ούτε συνεντεύξεις πήρε ούτε προτάσεις κατέθεσε αφού δεν είδε κανέναν υποψήφιο!!
Όλα τα ονόματα ήρθαν έτοιμα και τακτοποιημένα από το Μαξίμου και τη Πειραιώς. Όλα κομματικά στελέχη της ΝΔ.
Έτσι εξηγείται η κατάληψη των θέσεων από απόστρατους Αξιωματικούς, από ανθρώπους που επαγγελματικά δεν είχαν καμμία σχέση με την Υγεία και άλλους που ηλικιακά βρίσκονται πάνω από το όριο των 70 χρόνων που υπήρχε ανέκαθεν, αλλά φρόντισε έγκαιρα η ΝΔ να το αλλάξει.

Ο ευτελισμός της διαδικασίας επιλογής, η κατάργηση κάθε έννοιας νομιμότητας και αξιοκρατίας δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του επιτελικού Κράτους που χτίζει παντού η κυβέρνηση της ΝΔ.

Στον χώρο της Υγείας ο σφικτός εναγκαλισμός ΕΣΥ-κομματικού μηχανισμού της ΝΔ έχει ακόμη ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον Προγραμματικό λόγο της Κυβέρνησης για την συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων δομών και την ανεξέλεγκτη δράση του μεγάλου ιδιωτικού τομέα.

Νομαρχιακή Επιτροπή
ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
Τμήμα Υγείας