Κατηγορίες
Ημαθία κοινωνία Περιφεριακή Ενότητα Ημαθίας

Η Π.Ε. Ημαθίας συμμετέχει στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Αλβανία

και συντονίζει την προσπάθεια στους τρεις δήμους

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας συμμετέχει στην πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από το σεισμό στην Αλβανία που ανέλαβε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η βοήθεια αφορά τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και τα σημεία συγκέντρωσης στην Ημαθία είναι:

-Βέροια: Φουαγιέ στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Αντωνιάδη 17, Βέροια.
-Νάουσα: ΚΑΠΗ Μητροπόλεως 9, Νάουσα.
-Αλεξάνδρεια: Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Η βοήθεια θα συγκεντρώνεται από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και μέχρι και την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019. Τα είδη πρώτης ανάγκης που μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες στα σημεία συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας είναι: Τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, βρεφικές τροφές και άλλες συσκευασμένες τροφές μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά και χυμούς). Επίσης βρεφικές πάνες, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, είδη ρουχισμού, παπούτσια και είδη ατομικής υγιεινής.

Εκτός της Ημαθίας, παρόμοια συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας γίνεται σε όλες της Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ

Για την καλύτερη οργάνωση στη συγκέντρωση της βοήθειας και τον συντονισμό σε επίπεδο Ημαθίας, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαίτζίδης επικοινώνησε και συνεργάστηκε με τους δημάρχους της Ημαθίας κ.κ. Κώστα Βοργιαζίδη, Νικόλα Καρανικόλα και Παναγιώτη Γκυρίνη καθώς και με τη Μητρόπολη Βεροίας και Ναούσης.

Κώστα Καλαϊτζίδης ΗμαθίαΣτο πλαίσιο αυτό, ο Κώστας Καλαιτζίδης δήλωσε:

“Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο αυτό αναλάβαμε ως Αντιπεριφέρεια να συντονίσουμε τη συγκέντρωση σε επίπεδο Ημαθίας. Για τον λόγο αυτό επικοινώνησα με τους τρεις δημάρχους και τη Μητρόπολη Βέροιας και από κοινού καθορίσαμε τους τόπους όπου μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες και να προσφέρουν ότι μπορούν. Τους ευχαριστώ που ακόμη μια φορά ανταποκρίνονται και συνεργαζόμαστε για ένα σκοπό που είναι υπόθεση όλων μας.
Είναι χρέος μας απέναντι στη γειτονική χώρα και στον λαό της, να συμπαρασταθούμε στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουν. Όπως αναφέρεται και στο μήνυμα της Περιφέρειας και του γενικού συντονιστή Τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Δημήτρη Ασλανίδη, γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει φυσική καταστροφή και σε τέτοιες στιγμές γνωρίζουμε την αξία που έχει η βοήθεια από το συνάνθρωπο. Tο σύνολο της βοήθειας που θα συγκεντρωθεί θα μεταφερθεί στο Δυρράχιο και θα παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές του γειτονικού κράτους. Καλώ τους πολίτες της Ημαθίας να συμμετέχουν στην προσπάθεια που κάνουμε και όλοι μαζί να σταθούμε αλληλέγγυοι στον φίλο Αλβανικό λαό”.