Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας Δήμος Αλεξάνδρειας

Δήμος Αλεξάνδρειας: μήπως είναι η καταλληλότερη στιγμή για να βγει κάτι καλό;;;

Από τα λίγα που διάβασα νομίζω πως καλύτερη χρονική συγκυρία από τη συγκεκριμένη δεν θα μπορούσε να υπάρξει σχετικά με το ζήτημα του αριθμού των εργαζομένων στο Δήμο – αν τα πράγματα είναι όπως τα κατάλαβα.

Πάρτε λοιπόν τα δεδομένα:

  • το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε στις 14 Νοεμβρίου εγκύκλιο στους φορείς (Δήμοι κλπ) και τους ζητάει έναν προγραμματισμό προσλήψεων.
  • Στο Δήμο Αλεξάνδρειας ακόμη δεν έχουν συζητήσει τον προϋπολογισμό του 2020, άρα λογικά μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε αλλαγή θέλουν (π.χ. στα ποσά της μισθοδοσίας για την καθαριότητα) μέχρι να συζητηθεί στο Δ.Σ. – έστω και αλλαγή της τελευταίας στιγμής.
  • Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξάνδρειας καλείται σε έκτακτη συνεδρίαση στις 22 Νοεμβρίου, για να συζητήσει ένα και μοναδικό θέμα: “Υποβολή αιτήματος προγραμματισμού προσλήψεων του Δήμου Αλεξάνδρειας έτους 2020”
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι να συνεδριάσει στις 25 Νοεμβρίου.

Και μετά τα δεδομένα, ας θέσω το ερώτημα του (άσχετου με τις διαδικασίες) δημότη – κατοίκου:

Αν όλα αυτά τα συνδυάσουν αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο (δήμαρχος, δημοτικό συμβούλιο, αντιδήμαρχοι υπηρεσίες που οι προαναφερόμενοι προΐστανται κλπ), τότε παίζει να έχουμε έναν ικανοποιητικό προγραμματισμό ώστε να έχουμε πιο πολλούς δημοτικούς υπαλλήλους στα σημεία που πραγματικά πονάνε;;

Και δεν αναφέρομαι στο να ζητήσουν την πρόσληψη προϊσταμένων, αλλά υπαλλήλων που πραγματικά χρειάζονται για να λειτουργήσει σωστά ο Δήμος με βάση τα γνωστά προβλήματα π.χ. 2-3 οδηγούς για την υπηρεσία καθαριότητας, κανάν οδηγό μηχανήματος έργων, κανάν ηλεκτρολόγο κλπ κλπ

  • Το αν πάρουν την έγκριση από το κεντρικό κράτος, αυτό είναι άλλο ζήτημα (που προς στιγμή δεν αφορά τον Δήμο άμεσα).
  • Έστω όμως και την τελευταία στιγμή μπορούν να είναι έτοιμοι και να ζητήσουν θέσεις (τις οποίες θα έπρεπε να έχουν καταγράψει κάπου γιατί τα ζητήματα υποστελέχωσης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΘΕΣΙΝΑ). Και να έχουν και τις μισθοδοσίες προϋπολογισμένες.

Και όλα αυτά τα αναφέρω γιατί;;; Επειδή τόσα χρόνια ακούμε πως οι ελλείψεις οφείλονται βασικά σε συνδυασμό απαγόρευσης προσλήψεων από Αθήνα μεριά και έλλειψης κωδικών (χρήματος δηλαδή) από εδώ…