Κατηγορίες
γνωρίζατε ότι Χωρίς κατηγορία

Γνωρίζατε ότι…

… στη Νορβηγία αν γεμίσετε κατά λάθος με πετρέλαιο που είναι αφορολόγητο το ρεζερβουάρ του Ι.Χ. σας (ή άλλου οχήματος μικτού βάρους κάτω των 3,5 τόνων) το πρόστιμο ανέρχεται στα 1.000 ευρώ περίπου;;;

Το ωραίο όμως δεν είναι με το πρόστιμο. Το ωραίο – επειδή έχουν ξεφύγει και δεν ακολουθούν εισπρακτικές πολιτικές, όπως κάποιοι άλλοι… – είναι πως η φορολογική Αρχή σου δίνει τη δυνατότητα να δηλώσεις το λάθος που έγινε (είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω ιντερνετικών καναλιών – με email, κάνοντας chat με τον έφορα κ.ο.κ).

Αν είναι δύσκολη η εξαγωγή του αφορολόγητου πετρελαίου από το ρεζερβουάρ, τότε θα κληθείς να πληρώσεις τη διαφορά που αντιστοιχεί στα λίτρα που έβαλες.
Αν δεν αναφέρεις το συμβάν και σε τσακώσουν, τότε το πρόστιμο διπλασιάζεται. Κι αν τελικά συνεχώς βάζεις αφορολόγητο καύσιμο “κατά λάθος”, τότε θα δουλεύεις για να πληρώνεις πρόστιμα.

Φυσικά τα πρόστιμα είναι άλλα όταν μιλάμε για μεγάλα οχήματα.

Το ακόμη πιο ωραίο είναι άλλο: το πρόστιμο, σε περίπτωση “λάθους” που δεν αναφέρθηκε, το πληρώνουν ο ιδιοκτήτης του οχήματος αλλά και όποιος το οδηγεί…