Κατηγορίες
Ημαθία παιδεία Πλατύ

Το Δημοτικό Σχολείο Πλατέος υποδέχθηκε τους φιλοξενούμενους του προγράμματος ErasmusPlus

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος δυο εκδηλώσεις του Δημοτικού Σχολείου Πλατέος που εντάσσονται στο πλαίσιο των γενικότερων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του προγράμματος ErasmusPlus (με τίτλο European Digital Classroom) στο οποίο το σχολείο του Πλατέος συμμετέχει.

Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ανταλλαγές – μετακινήσεις μαθητών από τη μια χώρα στην άλλη, ώστε να αποκτηθούν εμπειρίες ζωής από την εκ του σύνεγγυς επαφή μεταξύ των μικρών πολιτών – μαθητών της Ευρώπης. Φυσικά σκοπός είναι και οι επαφές μεταξύ των δασκάλων, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους ανταλλάσσουν εμπειρίες και απόψεις για τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών που συμμετέχουν.

Στο συγκεκριμένο (φετινό) πρόγραμμα εκτός από το Δημοτικό Σχολείο του Πλατέος συμμετέχουν επίσης σχολεία από την Εσθονία, την Ιταλία, την Πολωνία και την Πορτογαλία.
Οι μαθητές και οι καθηγητές τους έφτασαν στην περιοχή μας το Σαββατοκύριακο 12 – 13 Οκτωβρίου και μέσα στην εβδομάδα μέχρι και τις 18 του μήνα θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια και θα επισκεφθούν μουσεία, βιβλιοθήκες, χώρους πολιτισμού κλπ σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (Βέροια, Θεσσαλονίκη, Βεργίνα κλπ).

 

Οι φωτογραφίες και το βίντεο της ανάρτησης είναι από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πλατύ στις 14 Οκτωβρίου. Ήταν η εκδήλωση υποδοχής των μελών των αποστολών από τις 4 χώρες.

Το πρωί το σχολείο υποδέχθηκε τα παιδιά και τους συνοδούς τους ενώ το απόγευμα η περιοχή μας – με τη συμμετοχή και της εξαιρετικής νεανικής χορωδίας “Μελισσάνθη” του Δήμου, παρουσία πολλών κατοίκων που βρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο – έπραξε επίσης το ίδιο. Συνδυαστικά και οι δυο εκδηλώσεις ήταν πολύ καλές, συγχαρητήρια στους συντελεστές (αφανείς και μη) που έδωσαν μια πρώτη ιδέα στους φιλοξενούμενους για τον τόπο μας αλλά και όπως φάνηκε τους έκαναν να αισθανθούν όπως στο σπίτι τους.

ErasmusPlus - European Digital Classroom ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ