Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου: είχε από όλα (video)

Ήταν μια συνεδρίαση που τα είχε όλα, ενώ – υπό κανονικές συνθήκες – δεν θα έπρεπε.
Τώρα θα μου πείτε, προτιμάς να βλέπεις “ψόφιες” συνεδριάσεις, χωρίς ουσία που όλοι θα συμφωνούν μεταξύ τους και που όλα θα παρουσιάζονται ρόδινα;;;
Φυσικά και όχι, γιατί ρόδινα δεν είναι! Αν τα θέλω όλα ρόδινα τότε ανοίγω το κανάλι της Βόρειας Κορέας στην δορυφορική και βλέπω live τη συνεδρίαση του εκεί “Εργατικού Κόμματος” (ή βάζω στο βίντεο το Ανώτατο Σοβιέτ με τον Μπρέζνιεφ στη συνεδρίαση του Οκτώβρη του 1964).

Ένταση λοιπόν από το πουθενά προκλήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019. Για θέματα γνωστά, που έχουν συζητηθεί αρκετές φορές, για καταστάσεις που όλοι δείχνουν κατανόηση γιατί γνωρίζουν και πως δημιουργήθηκαν αλλά και την πορεία τους προς τη λύση, για πολιτικής φύσης ζητήματα που έχουν λυθεί αλλά παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην τοπική πολιτική ζωή κλπ κλπ.

Ανέβηκαν οι τόνοι λοιπόν. Κυρίως μεταξύ του Γ. Κιρκιλιαννίδη και του δημάρχου Π. Γκυρίνη.

Αντικείμενα της χθεσινής κόντρας;
1. τα σκουπίδια και η αποκομιδή τους
2. η σύνθεση των Δ.Σ. των νομικών προσώπων και των επιτροπών του Δήμου
3. η σχέση μεταξύ των παρατάξεων Γκυρίνη – Πανταζόπουλου (κάποιος σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης με τη χαρακτήρισε “ανάρμοστη” μετά τη λήξη της συνεδρίασης).

Δείτε στο απόσπασμα που ακολουθεί τα βασικά από όσα ακούστηκαν, κάποια από τα οποία δεν θα έπρεπε καν να ακουστούν από αυτούς που πήραν το λόγο ή να γίνουν (όπως φωνές στο πουθενά από τις οποίες δεν μπορούσε να βγει άκρη ή μια αποχώρηση που κράτησε λίγα λεπτά).
Πολύ απλά επειδή δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε στο δημόσιο διάλογο, ούτε αποσκοπούν στο να δώσουν λύσεις σε κάτι.