Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια

Συνάντηση Γκυρίνη – κατοίκων, τι δήλωσε ο δήμαρχος για τη συνάντηση και τις εξελίξεις

Με τη συμμετοχή κατοίκων και εκπροσώπων της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 21 Οκτωβρίου, στη σκιά των γεγονότων του Σαββατοκύριακου που προηγήθηκε, συνάντηση στο γραφείο του δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη.

Όπως είπε ο δήμαρχος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα γεγονότα ενώ του τέθηκε και το αίτημα από πλευράς κατοίκων της περιοχής του συνοικισμού του Αγίου Γεωργίου για απομάκρυνση του hotspot από την περιοχή, ένα αίτημα που όπως είπε “αν μπορεί να γίνει με βρίσκει σύμφωνο, αλλά αυτό το αποφασίζουν άλλοι”.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με τους Ημαθιώτες Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Απόστολο Βεσυρόπουλο που είναι μέλη της Κυβέρνησης όσο και με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργο Κουμουτσάκο.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι σε τέτοιες καταστάσεις απαιτεί ψυχραιμία, σωστή ενημέρωση και σωστές αποφάσεις. Όσον αφορά σχετικές ανακοινώσεις, ο δήμαρχος είπε πως προς στιγμή δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο και μόλις υπάρξει θα δημοσιοποιηθεί άμεσα.

Σε ερώτημα για το εάν κινδυνεύουν οι Αλεξανδρινοί να χαρακτηριστούν ως ρατσιστές ο δήμαρχος απάντησε ότι “Οι Αλεξανδρινοί απέδειξαν όλα τα χρόνια ότι δεν είναι ρατσιστές, συνυπάρχουν-συμβιούν με τους μετανάστες. Δεν δημιούργησαν κανένα θέμα στους μετανάστες, οφείλουμε όμως να πούμε ότι και οι μετανάστες δεν δημιούργησαν κανένα θέμα στους Έλληνες πολίτες. Άρα δεν υπάρχει κανένα ζήτημα να χαρακτηριστούν (….) ο φόβος, η πίεση, το αίσθημα ανασφάλειας οδήγησε σε αυτό (σ.σ. εννοούσε το αίτημα για απομάκρυνση του hotspot)”.

Αναφερόμενος στο στο θέμα της εγκατάστασης ή της παραμονής των προσφύγων στο 722 είπε ότι ο Δήμος δεν είναι υπεύθυνος οργανισμός για αυτό, για τη λειτουργία του κλπ. Υπενθύμισε ότι ο χώρος δημιουργίας είναι δημόσιος και ότι το hotspot δημιουργήθηκε “εν μια νυκτί”, με μια απόφαση άλλων και πως η κοινωνία έτεινε χείρα βοηθείας.
Τέλος εξέφρασε την ελπίδα ότι το θέμα θα λυθεί, αφού υπάρχουν στην Αστυνομία της Αλεξάνδρειας και άνθρωποι από το hotspot με τους οποίους γίνονται συνεννοήσεις για το ζήτημα.