Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο με αφορμή τα επεισόδια του Σαββάτου – ζητούν παρέμβαση του Δήμου και των άλλων Αρχών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια (δείτε ΕΔΩ) πραγματοποίησαν μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας το απόγευμα της Κυριακής 20 Οκτωβρίου κάτοικοι της πόλης, στην πλειονότητά τους κάτοικοι του συνοικισμού του Αγ. Γεωργίου.

Οι διαμαρτυρόμενοι κατήγγειλαν επίθεση προσφύγων/μεταναστών που μένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων το οποίο βρίσκεται στις παρυφές της πόλης (ακριβώς δίπλα από τον συνοικισμό Αγ. Γεωργίου) ενώ όπως είπαν στα επεισόδια του Σαββάτου έγιναν βγήκαν μαχαίρια, απειλήθηκε νεαρή και προκλήθηκαν ζημίες σε κατάστημα.

Όπως σημείωσαν, δεν είναι το πρώτο περιστατικό στο οποίο συμμετέχουν πρόσφυγες/μετανάστες ενώ επεσήμαναν πως αν η κατάσταση συνεχιστεί χωρίς να ληφθούν μέτρα τότε θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Ζήτησαν την άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής για την απομάκρυνση του Κέντρου από την περιοχή, ενώ ζητούν συνάντηση με το Δήμαρχο Αλεξάνδρειας το πρωί της Δευτέρας και θα κάνουν παράσταση και στις αστυνομικές αρχές σε Αλεξάνδρεια και Βέροια.