Κατηγορίες
διεθνή ΗΠΑ Συρία Τουρκία

Πόσο … “λάθος” έκαναν οι Τούρκοι που έβαλαν κατά αμερικανικού φυλακίου;;;

Την πιθανότητα ο βομβαρδισμός από το τουρκικό πυροβολικό θέσης που κατείχαν Αμερικανοί κοντά στη συριακή πόλη Κομπάνι να μην έχει γίνει “κατά λάθος” (όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι) παρουσιάζει η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται νυν και πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ, οι Τούρκοι παίζει να έχουν ενεργήσει απολύτως συνειδητά και να έβαλαν κατά της θέσης επίτηδες, αφού γνώριζαν από μήνες που βρίσκονταν οι Αμερικάνοι και τι έκαναν εκεί.


Ο λόγος της πράξης των Τούρκων;; Να πιέσουν ώστε οι ΗΠΑ να αποτραβηχτούν ακόμη πιο μακριά από τα σύνορα και να ανοίξει ο δρόμος ώστε να καταφέρουν να φτιάξουν αυτή την περιβόητη “ζώνη ασφαλείας” που θέλουν.

“Turkey wants us off the entire border region to a depth of 30 kilometers,” or about 20 miles, he said. “Based on all the facts available, these were warning fires on a known location, not inadvertent rounds.” γράφει μεταξύ άλλων η εφημερίδα, μεταφέροντας τη θέση πρώην ειδικού απεσταλμένου των προέδρων Ομπάμα και Τράμπ για την καταπολέμηση του ΙΚ.