Κατηγορίες
περιβάλλον

Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Αλυκής Κίτρους στις 20 Οκτωβρίου

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου σας προσκαλούμε στην δεύτερη για φέτος εθελοντική δράση στην παραλία Αλυκής Κίτρους, προκειμένου να ολοκληρώσουμε τον καθαρισμό της παραλίας αυτής, που – σύμφωνα με τα στοιχεία από την καταγραφή του προβλήματος – ήταν μέχρι πρόσφατα μία από τις πιο ρυπασμένες στη Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι τον Μάιο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εθελοντικός καθαρισμός στο μεγαλύτερο τμήμα της παραλίας που εκτείνεται από το θυρόφραγμα της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές ως το Φάρο, με τον οποίο αλλάξαμε εντυπωσιακά την εικόνα της παραλίας. Συνολικά περισυλλέχθηκαν περί τους 13 τόνους σκουπιδιών!

Η παραλία αποτελεί τμήμα της προστατευόμενης περιοχής Natura 2000 και περιλαμβάνει ευαίσθητα και πολύτιμα οικοσυστήματα όπως είναι οι αμμοθίνες, που με τη σειρά τους φιλοξενούν –μεταξύ των άλλων- τους πιο σημαντικούς πληθυσμούς χερσαίας χελώνας στην Ευρώπη!

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, σε συνεργασία με το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, με τη στήριξη του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές ΑΕ και με τη συμμετοχή της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea. Το ραντεβού για τον καθαρισμό θα δοθεί στις 10 το πρωί στην εταιρεία Ελληνικές Αλυκές ΑΕ. Για οδηγίες πρόσβασης μπορείτε να συμβουλευτείτε αυτόν τον σύνδεσμο.

Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή πολλοί φορείς της περιοχής. Σύλλογοι και φορείς μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310794811. Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.axiosdelta.gr.