Κατηγορίες
διεθνή ΗΠΑ Τουρκία

Αντιδράσεις στις ΗΠΑ για το “πράσινο φως” του Τράμπ στην Τουρκία

Την ώρα που τα διεθνή ΜΜΕ αναπαράγουν την είδηση συριακού ραδιοσταθμού ότι η Τουρκία τη νύχτα της Δευτέρας 7/10 έκανε την πρώτη της επιχείρηση στη βόρεια Συρία (στο πλαίσιο της νέας εισβολής της στην πολύπαθη χώρα), στην Αμερική κάποιοι έχουν το μυαλό τους στη θέση του και δημόσια πλέον λαμβάνουν αποστάσεις και επικρίνουν τις κινήσεις του Τράμπ και την “άδεια” στον Ερντογάν.

Γιατί γνωρίζουν καλά πως οποιαδήποτε περαιτέρω ανάμιξη της Τουρκίας στα του συριακού εμφυλίου θα εκτραχύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και θα απελευθερώσει δυνάμεις που μέχρι πριν από ενάμισι – δυο χρόνια ήταν ανεξέλεγκτες και απρόβλεπτες.

Μεταξύ αυτών που αντιδρούν και λένε τα πράγματα με το όνομά τους είναι και Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί οι οποίοι βλέπουν ότι οι φιλίες του Τράμπ με τον Ερντογάν δεν συμφέρουν τη χώρα τους τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά τη σχέση που θα έπρεπε να έχει με τους Κούρδους, τους μόνους συμμάχους της (το έχουν αποδείξει έμπρακτα) στη Μ. Ανατολή.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) το Αμερικανικό Πεντάγωνο διέψευδε ότι έγινε επίθεση των Τούρκων στο συριακό έδαφος.

Δείτε τα tweet δυο γνωστών Αμερικανών (ένας εξ’ αυτών Ρεπουμπλικανός και θερμός υποστηρικτής του Προέδρου κάποτε), μελών του Κοινοβουλίου των ΗΠΑ, και θα καταλάβετε: