Κατηγορίες
βουλευτές Ημαθία Μπαρτζώκας Τάσος

Μπαρτζώκας για Πολυνομοσχέδιο: Νέα εποχή για την χώρα

Σε σχόλιό του για την ψήφιση του “πολυνομοσχεδίου” ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρει τα εξής:

Ψηφίστηκε στη Βουλή κατά πλειοψηφία το Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως είχε δεσμευθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης να το καταψηφίζουν, τοποθετούμενα απέναντι σε κάθε τι αναπτυξιακό και προοδευτικό.


Μεταξύ των θεμάτων που ρυθμίζονται στο πολυνομοσχέδιο είναι η προσέλκυση Στρατηγικών Επενδύσεων, ο έλεγχος Επενδυτικών Σχεδίων και η Πιστοποίηση Ολοκλήρωσης και Έναρξης της Παραγωγικής Λειτουργίας Επενδύσεων, η δημιουργία ενιαίου ψηφιακού χάρτη προκειμένου να υπάρχει δημόσια και δωρεάν πρόσβαση από το κοινό στα γεωχωρικά δεδομένα, η συγκρότηση Εθνικού Μητρώου Υποδομών στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι υποδομές και τα κτίρια που ανήκουν ή βρίσκονται υπό τη διαχείριση φορέων του δημόσιου τομέα, η βελτίωση της λειτουργίας των επιχειρηματικών πάρκων, η απλοποίηση της αδειοδότησης των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, η απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας, η τροποποίηση ελέγχου και εποπτείας της αγοράς, διατάξεις σχετικές με την αδειοδότηση και τον έλεγχο κατασκευών κεραιών στην ξηρά, αλλά και για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, η θέσπιση εθνικού προγράμματος απλούστευσης διαδικασιών, μέτρα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας κ.α.

Με αφορμή την υπερψήφιση του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε:
«Η ψήφιση του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη χώρα μας. Πλέον δεν είμαστε με ανοιχτά χέρια ζητώντας δανεικά, αλλά με ανοικτή την πόρτα στους νέους επενδυτές.

Το μεγάλο στοίχημα, τώρα που το κατάλληλο νομοθετικό εργαλείο υπάρχει, είναι η σωστή κατεύθυνση των επενδύσεων, ώστε ο εθνικός πλούτος που θα δημιουργηθεί να κατανεμηθεί σωστά και δίκαια. Μόνο έτσι θα μπορέσουν όλοι να επωφεληθούν των πλεονεκτημάτων που επιφέρει η ανάπτυξη.

Μόνο έτσι, περιφερειακές ενότητες που είδαν το εισόδημα τους να συρρικνώνεται σε μεγαλύτερο βαθμό τα χρόνια της κρίσης, όπως η Ημαθία, θα μπορέσουν να δείξουν τη δυναμική τους. Γι΄ αυτό και χρειάζεται ένα ευέλικτο, επιτελικό κράτος, αυτό που η Νέα Δημοκρατία πρόσφατα εισήγαγε».