Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια

Αλεξάνδρεια: επαναφέρουν το θέμα της φύλαξης των σχολείων οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων

Ζητούν να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με νέα επιστολή τους προς το δήμαρχο Αλεξάνδρειας, Π. Γκυρίνη, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων της Αλεξάνδρειας επαναφέρουν την πρόταση – αίτημά τους να φυλάσσονται τα σχολεία (κτήρια και αύλειοι χώροι) επειδή όπως αναφέρουν κινδυνεύουν από εξωσχολικούς.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, η φύλαξη πρέπει να προχωρήσει για διάφορους λόγους, μεταξύ αυτών επειδή κινδυνεύει η δημόσια περιουσία από φθορές αλλά και επειδή οι χώροι των σχολείων γίνονται χώροι που χρησιμοποιούνται ακόμη και για χρήση ναρκωτικών.

Να σημειωθεί πως η επιστολή έχει ημερομηνία 3 Οκτωβρίου, πράγμα που σημαίνει πως οι σύλλογοι άφησαν και ένα περιθώριο χρόνου μιας εβδομάδας για ενέργειες, μέχρι να δημοσιοποιήσουν την επιστολή.

Στην επιστολή τους οι σύλλογοι αναφέρουν τα ακόλουθα:

“Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Αλεξάνδρειας
Αλεξάνδρεια 3-10-2019

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Σε συνέχεια της προηγούμενης επιστολής μας, σας επαναφέρουμε το επείγον ζήτημα της φύλαξης των κτιρίων και των αύλειων χώρων των δημοτικών σχολείων Αλεξάνδρειας.

Είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούνται από εξωσχολικούς τις ώρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία. Το αποτέλεσμα είναι ασχήμιες (βαμμένοι τοίχοι, κομμένα δέντρα, σπασμένα παγκάκια) και επικίνδυνα σκουπίδια (σύριγγες, χρησιμοποιημένα προφυλακτικά, σπασμένα γυαλιά).

Είμαστε βέβαιοι ότι το ζήτημα σας αγγίζει σαν δήμαρχο αλλά και σαν πατέρα μικρών παιδιών. Ζητάμε την προσωπική και άμεση παρέμβαση σας για να τεθεί το ζήτημα σε ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο και να δημιουργηθεί κωδικός στον καινούργιο προϋπολογισμό του δήμου.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια της θητείας σας.

Η συντονίστρια Βάφα Χριστίνα

Οι πρόεδροι
ΕυαγελοπούλουΕλένη
Κίτσας Αντώνιος
Μηνόπουλος Αστέριος
Μπουκλά Θωμαή
Πλατσάς Εμανουήλ”