Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Προς λύση της εξίσωσης πάνε στο Δήμο Αλεξάνδρειας – τι λέει η… εξέδρα

Προς τη λύση του τοπικού μαθηματικού προβλήματος φαίνεται πως οδεύουμε σταδιακά, όσο οι ημέρες περνάνε.
Και αυτό είναι πλέον εμφανές, αφού οι συναντήσεις έχουν πυκνώσει, οι συζητήσεις έχουν πάψει να είναι ακαδημαϊκής φύσης και έχουν μπει στην ουσία του πράγματος ενώ οι συγκρίσεις με άλλους Δήμους έχουν γίνει αναπόφευκτες, γεγονός που καθιστά σχεδόν επιτακτική μια συνεννόηση που θα οδηγήσει σε άτυπη συνεργασία μεταξύ παρατάξεων.

Το προφανές είναι ότι το διοικητικό σχήμα στο Δήμο Αλεξάνδρειας έχει μορφοποιηθεί. Μετά από μια σειρά ενδοπαραταξιακών και διαπαραταξιακών συναντήσεων, είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί αν η μπίλια καθίσει τελικά στο “2+1”, στο “2+0” ή στο “1+1”.

Ο πρώτος αριθμός στην εξίσωση αφορά τις θέσεις αντιδημάρχων και ο δεύτερος αφορά θέσεις προέδρου κάποιου νομικού προσώπου. Πιθανότερο όλων τη στιγμή αυτή είναι να δούμε να πραγματοποιείται το δεύτερο ενδεχόμενο.

Να σημειωθεί και κάτι που ακούγεται εκτός του… αγωνιστικού χώρου, στην εξέδρα: αρκετοί θεωρούν ότι η “προοπτική συνεργασίας” θα έπρεπε να είναι ένα θέμα ήδη ξεπερασμένο.

Στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας είναι λοιπόν αρκετοί αυτοί (που τεκμηριωμένα) ήδη έχουν πάει τη συζήτηση ένα βήμα παραπάνω, αναφερόμενοι συχνά – πυκνά στο νόμο 4623/2019. Ο νόμος αναφέρει κάπου για παρατάξεις που συμπράττουν βάσει υπογεγραμμένου πρακτικού, που κατατίθεται στο ΔΣ και στη συνέχεια κοινοποιείται στην Αποκεντρωμένη.

Όπως δε αναφέρουν, μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν “ό,τι καλύτερο”, τόσο για να διοικηθεί ο Δήμος χωρίς περιττούς κλυδωνισμούς σε βάθος τετραετίας όσο και για να κλείσουν τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν προεκλογικά (προ 26ης Μαΐου), αφήνοντας οριστικά πίσω ξεπερασμένα πρόσωπα και ανούσιες διαμάχες.