Κατηγορίες
διεθνή Τουρκία

Προκλητικοί και αμετροεπείς οι Τούρκοι συνεχίζουν να απειλούν

Προκλητικοί οι Τούρκοι, με πρωτοστάτη τον Ερντογάν και “συμπαραστάτες” τους υπουργούς του συνεχίζουν να απειλούν την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.
Απειλούν ότι αν δε γίνουν αυτά που θέλουν, τότε θα “πλημμυρίσουν” την Ευρώπη με τα εκατομμύρια των προσφύγων που έχουν στη χώρα τους.

Εκβιάζουν, λέγοντας ότι αν δεν τους δοθεί η ευκαιρία να στήσουν μια μόνιμη “ζώνη ασφαλείας” στη Συρία (πρόφαση για να διαλύσουν και την παραμικρή πιθανότητα να στηθεί ένα κουρδικό κράτος κάπου μεταξύ ανατολικής Τουρκίας, βόρειας Συρίας και βορειοδυτικού Ιράκ), τότε θα στείλουν τα περίπου 4,5 εκατομμύρια Σύριους που βρίσκονται στο έδαφός τους προς την Ευρώπη.

Απ’ την άλλη, “προειδοποιούν” για την ανατολική Μεσόγειο. Καλλιεργώντας στο εσωτερικό, σε ένα κοινό που γίνεται αποδέκτης μιας προπαγάνδας (μέσα από τον καλά ελεγχόμενο τύπο, τηλεόραση και διαδίκτυο) που μοιάζει με αυτή του Γκέμπελς, το μύθο της λεγόμενης “γαλάζιας πατρίδας” τους. Μιας… πατρίδας που το διεθνές δίκαιο την περιορίζει εκεί που πρέπει: στα χωρικά ύδατα, στην ΑΟΖ και στην υφαλοκρηπίδα που πραγματικά πρέπει να είναι.

Παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι σκορπίζοντας πολεμικά και ερευνητικά πλοία και πλωτά γεωτρύπανα γύρω από την πολύπαθη Κύπρο. Απειλούν για επανάληψη του ‘74, αυτοί που αιματοκύλησαν το νησί και το κρατούν αιχμάλωτο. Και ζητούν διανομή του Αιγαίου οι ταραξίες της Μεσογείου, αυτοί που καθημερινά παραβιάζουν τα θαλάσσια σύνορα και του FIR της Αθήνας.

Αυτή είναι η Τουρκία σήμερα. Κι όποιος δεν το βλέπει το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει νερό στο μύλο της Τουρκίας, που αποδεδειγμένα σε καθημερινή βάση προχωρά σε 5-10 παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου…