Κατηγορίες
διεθνή

Οι φωτογραφίες Τραμπ με Μητσοτάκη και Ερντογάν και τα… ναζάκια του γείτονα

Στο επίπεδο της… φωτογραφίας έμεινε τελικά η συνάντηση του Τραμπ με τον Μητσοτάκη.

Και αυτό γιατί λόγω της κατάστασης στις ΗΠΑ ο Τραμπ δεν μπόρεσε να δει τον δικό μας στην προγραμματισμένη κατ’ ιδίαν συνάντηση, οπότε ο δικός μας περιορίστηκε στην πολύ σύντομη επαφή που είχαν κατά την είσοδο σε δεξίωση για τους ξένους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που πήγαν στη Νέα Υόρκη.

Αν δεν την κυνήγησε αυτή τη συνάντηση ο Μητσοτάκης πολύ καλά έκανε, αφού χρόνος υπάρχει για μια συνάντηση αλλά και οι αφορμές σίγουρα θα υπάρξουν.

Αυτός πάντως που έκανε… ναζάκια ήταν ο Ερντογάν: τα πήρε στο κρανίο επειδή στο ίδιο τραπέζι (του Τραμπ) με αυτόν θα κάθονταν και ο Αιγύπτιος Αλ-Σίσι.
Ο Ερντογάν δεν κάθισε εκεί και την έκανε για άλλο τραπέζι – ο Αιγύπτιος δεν τα έχει και τόσο καλά με τον Ερντογάν (εξαιτίας μιας σειράς θεμάτων που ξεκινάνε από την ΑΟΖ και φτάνουν μέχρι τους “Αδελφούς Μουσουλμάνους”).
Στο καπάκι ήρθε και μια αναβολή επίσκεψης του Τραμπ σε άλλο γεύμα, σε αυτό του Τουρκοαμερικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.
Έτσι έμεινε με την όρεξη ο Ταγίπ να γυρίσει στην Τουρκία με μια φωτό από τετ-α-τετ συνάντηση με τον Τραμπ, για να πει στους συμπατριώτες του ότι ο ίδιος κάνει ότι θέλει και άμα λάχει την πέφτει και στα ίσια στους Αμερικάνους χωρίς να φοβάται τίποτε…