Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας η Όλγα Μοσχοπούλου (φωτό – βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας που αναδείχθηκε στις εκλογές της 26η Μαΐου / 2ας Ιουνίου 2019, με σκοπό την εκλογή του προεδρείου του Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Μέχρι την ανάδειξη του προεδρείου τη συζήτηση διηύθυνε ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος (της παράταξης του δημάρχου), Στέφανος Δελιόπουλος. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας εξελέγη η Όλγα Μοσχοπούλου, αντιπρόεδρος ο Γιάννης Κιρκιλιαννίδης και γραμματέας ο Γιώργος Μαντζώλας.

Δείτε στη συνέχεια φωτογραφίες και αποσπάσματα από τη συνεδρίαση (βίντεο) ενώ διαβάστε και για πράγματα τα οποία συνέβησαν και καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

 

Αξίζει να σημειωθούν:
– ήταν η πρώτη συνεδρίαση του συμβουλίου μετά της εκλογές και όπως λέγαμε σε παλαιότερη ανάρτηση το που θα κάθονταν κάθε παράταξη έχει τη σημασία του. Οι παρατάξεις των Π. Γκυρίνη και Αργ. Πανταζόπουλου κάθονται στα έδρανα που βρίσκονται δεξιά του προεδρείου ενώ οι υπόλοιπες τρεις παρατάξεις (των Κ. Ναλμπάντη, Μ. Χαλκίδη και ο Ηλίας Ιακωβίδης) στα αριστερά, με τον Ηλία Ιακωβίδη να κάθεται κάπου στο βάθος και να διακρίνεται οριακά (όπως και ο Μ. Χαλκίδης).
Κατά την άποψή μου οι παρατάξεις δεν έπρεπε να κάθονται έτσι. Με πέντε παρατάξεις στο Συμβούλιο θα έπρεπε να προβλεφθεί τουλάχιστον οι αρχηγοί να κάθονται σε θέσεις μπροστά και από πίσω τους να βρίσκονται οι σύμβουλοί τους.

– ο νέος αυτός κύκλος συνεδριάσεων δεν ξεκίνησε με το δεξί από τεχνικής άποψης: η συνεδρίαση ξεκίνησε με κάποια προβλήματα στον ήχο, τα οποία όμως στη συνέχεια ευτυχώς ο ξεπεράστηκαν

– λίγοι ήταν οι δημότες στο ακροατήριο και έγιναν ακόμη λιγότεροι (αφού υπήρξαν αποχωρήσεις) μετά από την εκλογή των μελών του προεδρείου.

– μεταξύ των συνδημοτών μας στο ακροατήριο ήταν και οι μέχρι τις 31 Αυγούστου σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου, Δ. Ράπτης και Στ. Γκιουρτζής, οι οποίοι όπως ακούγεται θα αξιοποιηθούν σε άλλες θέσεις από τον δήμαρχο Π. Γκυρίνη.

– στην ψηφοφορία για την Οικονομική Επιτροπή καταγράφηκε “απώλεια” ψήφου σε παράταξη της μειοψηφίας.

– θέμα ως προς τη διαδικασία σε μια ψηφοφορία δημιουργήθηκε, το οποίο λύθηκε άμεσα και η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά. Πάντως μια μικροένταση μεταξύ Γκυρίνη – Χαλκίδη αποφεύχθηκε τη στιγμή εκείνη γρήγορα.

– ο νέος αντιπρόεδρος του Σώματος, Γ. Κιρκιλιαννίδης, τα έλεγε συχνά – πυκνά με τον πρώην πρόεδρο Δ. Ράπτη.

– ο προεδρεύων Στ. Δελιόπουλος τα πήγε μια χαρά στη διαχείρισης της συνεδρίασης, αφού είχε την ευθύνη να τη διευθύνει μέχρι να αναδειχθεί το νέο προεδρείο.

– σε ενωτικό κλίμα κινήθηκαν στις ομιλίες τους, αμέσως μετά την εκλογή τους, η νέα πρόεδρος και ο νέος αντιπρόεδρος.