Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Η αποκομιδή των απορριμμάτων το πρώτο θέμα της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, μετά από την έναρξη τη νέας περιόδου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.

Αρκετά ήταν τα θέματα που απασχόλησαν, όμως όπως πάντα τα… καλά ήταν στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα.
Δυο ξεχωρίσαμε: τη συζήτηση για την αποκομιδή των απορριμμάτων (που αφορά τους πάντες!) και αυτή για τα ενδοπαραταξιακά – διαπαραταξιακά (που στην ουσία αφορούν ελάχιστους).

Το σοβαρό λοιπόν είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων. Για τους γνωστούς λόγους.

Προεκλογικά η αποκομιδή είχε γίνει σημαία πολλών, όχι όμως με κριτική και εποικοδομητική διάθεση αλλά με διάθεση σπέκουλας. Και ίσως αυτό να φταίει που έχει απαξιωθεί σε τέτοιο βαθμό ως πρόβλημα και η σοβαρότητά του έχει υποβαθμιστεί. Ευτυχώς όμως αυτά φαίνεται πως τα αφήνουμε πίσω μας και μπαίνουμε σε άλλο δρόμο, με σκοπό να λυθεί το θέμα όσο καλύτερα γίνεται.

Στα θετικά λοιπόν καταγράφεται ότι το θέμα των απορριμμάτων συζητήθηκε ήδη από την πρώτη συνεδρίαση.
Και ήταν το πρώτο που συζητήθηκε, έστω και εκτός της ημερήσιας διάταξης.
Στα θετικά επίσης η σοβαρή στάση του Γ. Κιρκιλιαννίδη, ο οποίος λογικά σκεπτόμενος (γιατί κι αυτός διοίκηση ήταν και γνωρίζει πολύ καλά και τους λόγους ύπαρξης του προβλήματος και το δυσκίνητο Κράτος) είπε πως περιμένει οριστική λύση μέσα στον επόμενο χρόνο και όχι την επόμενη Δευτέρα…

Δείτε λοιπόν τι είπαν για τον ΣΜΑ, την αποκομιδή, τα νέα απορριμματοφόρα, την ανακύκλωση, την αγορά κάδων και άλλα ο Γ. Κιρκιλιαννίδης (που “άνοιξε” το θέμα) και ο δήμαρχος Π. Γκυρίνης.

 

 

* το βίντεο είναι αποσπάσματα από τη μετάδοση του Δήμου Αλεξάνδρειας.