Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Αλεξάνδρεια: Habemus administratio… (έχομεν Διοίκηση)

Habemus administratio – ή κάπως έτσι μας το είπε στο τηλέφωνο ο επί των λατινικών επιστημονικός μας συνεργάτης (έχουμε και τέτοιο!!!).

Έχουμε λοιπόν ορισμό διοίκησης και στο Δήμο Αλεξάνδρειας, μετά από αρκετές διαβουλεύσεις, συναντήσεις, συζητήσεις και άλλα τέτοια ωραία. Και ο “λευκός καπνός” βγήκε από το Δημαρχείο το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου …
Από το γραφείο του δημάρχου Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνη ανακοινώθηκαν τα ονόματα των πέντε αντιδημάρχων, που αναλαμβάνουν καθήκοντα για το πρώτο διάστημα της περιόδου 2019 – 2023.

Στην ανακοίνωση (αφού αναμένεται ο επίσημος ορισμός – απόφαση του δημάρχου, στην οποία θα γίνεται και περιγραφή των καθηκόντων του κάθε ενός) αναφέρονται με αλφαβητική σειρά οι εξής:

  • Βενιόπουλος Κωνσταντίνος
  • Δελιόπουλος Στέφανος
  • Δριστάς Στέφανος
  • Κούγκας Αθανάσιος
  • Σαρακατσιάνος Νικόλαος

Για τη θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου θα προταθεί στη συνεδρίαση της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου 2019 η Όλγα Μοσχοπούλου.

από αριστερά: Δριστάς, Βενιόπουλος, Κούγκας, Γκυρίνης, Μοσχοπούλου, Σαρακατσιάνος, Δελιόπουλος

Επίσης πρέπει να σημειωθεί πως τη ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας αναμένεται να αναλάβει ο Σωτήρης Τόκας, τον ΟΠΑΚΟΜ ο Απ. Ρεσινιώτης και την ΚΕΔΑ ο Μ. Σταυρής.

Έκπληξη (και ταυτόχρονα ερωτηματικά) προκαλεί η απουσία δυο ονομάτων: του Θανάση Παντόπουλου (μέχρι πρότινος προέδρου του ΟΠΑΚΟΜ) και του Ιερεμία Κιοσέγλου (προέρχεται από την παράταξη Πανταζόπουλου και το όνομά του μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης ακούγονταν έντονα).

Με μια γρήγορη ματιά βλέπουμε πως από τις εννέα θέσεις η παράταξη του δημάρχου αναλαμβάνει τις έξι (3 εκ των 5 αντιδημαρχιών, 2 επιχειρήσεις συν προτείνεται η Ο. Μοσχοπούλου για την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου) ενώ η παράταξη Πανταζόπουλου τρεις (2 αντιδημαρχίες και τον ΟΠΑΚΟΜ).

Σχόλια και περισσότερο ρεπορτάζ επικεντρωμένο στο θέμα του ορισμού αντιδημάρχων και προέδρων θα έχουμε σε άλλη ανάρτηση, πιθανότατα μετά από τη συνεδρίαση της Κυριακής.