Κατηγορίες
Ευρωπ. Ένωση

Έχουν μεγάλη πλάκα οι εκτιμήσεις για την επιλογή Σχοινά

Μεγάλη πλάκα έχουν τελικά όσοι μιλάνε απλά για να μιλάνε, χωρίς να λένε κάτι ουσιαστικό ή χρήσιμο.
Ένα ακόμη παράδειγμα του άκρως αστείου αυτού φαινομένου (που πολλές φορές καταντάει εκνευριστικό) είναι οι δηλώσεις διαφόρων Ελλήνων πολιτικών και δημοσιογράφων με αφορμή την πρόθεση της νέας προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τοποθετήσει σε θέση αντιπροέδρου τον Έλληνα Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο κάθε ένας ερμηνεύει κατά το δοκούν την τοποθέτηση αυτή (που αναμένεται να επικυρωθεί άμεσα από το Ευρωκοινοβούλιο, ώστε ο Σχοινάς να αναλάβει τη θέση την 1η Νοεμβρίου).

Λένε λοιπόν διάφορες ανοησίες (μη πούμε τίποτε άλλο, πιο… hard), όπως:

1) ότι η επιλογή Σχοινά είναι επιβράβευση της Ελλάδας γενικότερα,
2) ότι είναι επιβράβευση της πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα – δηλαδή επειδή βγήκε η ΝΔ, είπαν οι Ευρωπαίοι να κάνουν Έλληνα αντιπρόεδρο στην Κομισιόν (!!!),
3) ότι επειδή έχουμε θέμα με τους πρόσφυγες επελέγη επίτηδες Έλληνας για το πόστο της Ασφάλειας, Μετανάστευσης, Απασχόλησης και Εκπαίδευσης,

και άλλα τέτοια ωραία.

Προφανώς όσοι τα λένε αυτά ζουν στην κοσμάρα τους!
Δεν έχουν καταλάβει ότι η ΕΕ σε ορισμένα θέματα δεν είναι Ελλάδα. Σίγουρα υπάρχουν κάποια θέματα με την ΕΕ όπως την κατάντησαν, όμως στην ΕΕ δεν σε τοποθετούν σε τόσο υψηλή θέση επειδή είσαι όμορφος, είσαι καλό παιδί ή επειδή έχουν γράψει και 2-3 δημοσιογράφοι διθυράμβους για πάρτη σου (που τις περισσότερες φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα).

Ο Σχοινάς είναι ένας ικανότατος άνθρωπος που ξεκίνησε το 1989 την καριέρα του ως υπάλληλος της ΕΕ, πέρασε από διάφορα πόστα, δούλεψε στα γραφεία διαφόρων υπηρεσιών και επιτρόπων, θήτευσε ως Επικεφαλής Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Μέχρι και από τη θέση του ευρωβουλευτή πέρασε, για σύντομο διάστημα (από την 1η Οκτωβρίου 2007).

Δηλαδή, όπως θα λέγαμε απλά, “την ξέρει τη δουλειά”. Μέσα από τις διάφορες θέσεις που κατείχε.
Σίγουρα λοιπόν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν επέλεξε τυχαία τον Μαργαρίτη Σχοινά. Ούτε τον επέλεξε απλά και μόνο επειδή είναι Έλληνας. Τον επέλεξε λόγω εμπειρίας, λόγω γνώσεων, λόγω του ότι είναι στην ΕΕ τριάντα χρόνια και έχει περάσει από πολλές θέσεις. Άρα τον πήρε για τις ικανότητές του και όχι για τους λόγους που κάποιοι λένε.