Κατηγορίες
παραπολιτικά Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

“Φουντώνουν” τα σενάρια για το νέο διοικητικό σχήμα στο Δήμο

Όσο πλησιάζει ο καιρός (η ορκωμοσία είναι στις 25/8 και η νέα διοίκηση αναλαμβάνει την 1η Σεπτεμβρίου) τόσο “φουντώνουν” τα σενάρια για το νέο διοικητικό σχήμα στο Δήμο.

Τα πράγματα έρχεται να περιπλέξει (ή μήπως να… ξεδιαλύνει ;;;) ο νόμος που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες και στον οποίο γίνεται σαφής αναφορά σε συμπράξεις παρατάξεων που θα επισημοποιούνται με ένα πρακτικό – μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογράφουν όσες παρατάξεις θα συνεργαστούν.

Ο νομοθέτης δεν είχε στο νου του το Δήμο Αλεξάνδρειας (που τα πράγματα είναι κάπως καλά, αν λάβουμε υπόψη το χάος που επικρατεί σε άλλους Δήμους, όπως ο Δήμος Θεσσαλονίκης ας πούμε). Η νομοθετική αυτή ρύθμιση λύνει τα χέρια των δημάρχων που αναλαμβάνουν από την 1η Σεπτέμβρη και στην ουσία επιτρέπει την “ασφαλή” λειτουργία των Δήμων στο σύνολό τους με επίσημες συμμαχίες και “κόβει” στον αέρα τα όποια σενάρια θα διακινούνταν για συνεργασίες που θα προέκυπταν.

Οι θέσεις ευθύνης είναι προκαθορισμένες παντού: τόσοι αντιδήμαρχοι, τόσες επιτροπές, τόσες δημοτικές επιχειρήσεις, τόσες σχολικές επιτροπές.

Τώρα, όσον αφορά τα ονόματα αυτών που θα τις καταλάβουν, ο μόνος ο οποίος γνωρίζει όλο το σκηνικό στο 100% είναι ο δήμαρχος Π. Γκυρίνης. Ο οποίος είναι  γνωστή “σφίγγα”. Δεν του παίρνεις λέξη, αν δεν θέλει.

Κανείς άλλος δεν ξέρει. Άντε και κανά δυο σύμβουλοι ακόμη (αν τους έχει πάρει τηλέφωνο ήδη), που όμως γνωρίζουν αυτά που τους αφορούν προσωπικά.

Οτιδήποτε άλλο διακινείται είναι είτε fake news* (για να χρησιμοποιήσω και μια πιασάρικη έκφραση της εποχής) είτε ευσεβείς πόθοι όσων θέλουν μια θέση και διαρρέουν τον πόθο τους αυτό.

*Και για όποιον έχει απορία τι είναι τελικά αυτό το “fake news”, είναι αυτό που στην καθομιλουμένη το λέμε “γιαλαντζί”, “μούφα”, “φώ” (που λένε οι γαλλομαθείς)….