Κατηγορίες
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

“Αυλαία” για το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας – τι είπαν στην τελευταία συνεδρίαση

«Σας ευχαριστώ όλους, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, για τη συμβολή σας τα τελευταία πέντε χρόνια ώστε να καταφέρουμε να πάμε τον τόπο μας μπροστά».

Με αυτή τη δήλωση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έριξε την αυλαία στην τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, προσκαλώντας όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους να δώσουν το παρών στην τελετή ορκωμοσίας των νέων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2019.


Ο κ. Τζιτζικώστας στην τοποθέτησή του επισήμανε: «Αυτά τα πέντε χρόνια στις συνεδριάσεις του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Μακεδονία, είχαμε εντάσεις και διαφωνίες, είχαμε όμως και συνεννόηση, σύνθεση και συνεργασία. Ευχαριστώ τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξής μας, της ‘Αλληλεγγύης’, για την ουσιαστική συμμετοχή τους στην αναβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ευχαριστώ όμως και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης, διότι δεν θα είχαμε τα ίδια θετικά αποτελέσματα χωρίς τη δημιουργική και ουσιαστική αντιπολίτευση, που άσκησαν, με συγκεκριμένες προτάσεις. Αυτά τα πέντε χρόνια καταφέραμε όλοι μαζί να πάμε τον τόπο μας πιο μπροστά. Διαφωνήσαμε σε πολλά, όμως καταφέρναμε πάντα να βρίσκουμε τη χρυσή τομή και να παράγουμε αποτέλεσμα. Αυτή είναι η υγιής Δημοκρατία, που λειτουργεί με κανόνες, που λειτουργεί για τους πολίτες, με τους πολίτες. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ήταν και θα παραμείνει ανοιχτό για κάθε κοινωνική ομάδα, για κάθε πολίτη. Το αποτέλεσμα των εκλογών του προηγούμενου Μαΐου δεν δικαίωσε μόνο το έργο της διοίκησής μας, αλλά και το καλό επίπεδο συνεργασίας όλων μας. Η Αυτοδιοίκηση είναι έρωτας και αγάπη για τον τόπο και τους πολίτες.

Εργαζόμαστε όλοι μας για την ανάπτυξη του τόπου και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Πέρα και πάνω από κόμματα, χρώματα και παρατάξεις είναι ο τόπος, είναι ο πολίτης και αυτόν υπηρετούμε. Αγωνιζόμαστε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και για να βγάλουμε την Κεντρική Μακεδονία το ταχύτερο από την κρίση».

Οι Επικεφαλής των παρατάξεων και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, που πήραν το λόγο στη συνεδρίαση, συνεχάρησαν τον Περιφερειάρχη για τη δημοκρατική και ανοιχτή λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και της διοίκησης, αλλά και για τη συνεχή διάθεση συνεργασίας του κ. Τζιτζικώστα με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» Στάθης Σαρηγιαννίδης, εξήρε την αγαστή συνεργασία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και στην ουσιαστική παρέμβαση της Περιφέρειας στην καθημερινότητα των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Συμμετέχω» Δημήτρης Μούρνος τόνισε ότι η διοίκηση Τζιτζικώστα λειτούργησε ανοιχτά και συναινετικά σε πολλές περιπτώσεις, ενώ και η αντιπολίτευση ήταν δημιουργική, με αποτέλεσμα η προσπάθεια για τον τόπο και τους πολίτες να είναι συλλογική. Μάλιστα, επισήμανε ότι στην Ελλάδα η Αυτοδιοίκηση είναι σε απογοητευτική κατάσταση συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου συνεχάρη τον κ. Τζιτζικώστα «γιατί είχε ανοιχτά μάτια και αυτιά, λειτούργησε σεβόμενος την αντιπολίτευση, με διαφάνεια και δημοκρατικότητα και απέδειξε ότι όταν δουλεύεις βρίσκεις λύση ακόμη και στα πιο δύσκολα προβλήματα».

Η Επικεφαλής της παράταξης «Συμμετέχω» Χρυσούλα Παλιαδέλη επαίνεσε τον Περιφερειάρχη «για την ευαισθησία του και το σπουδαίο έργο του ειδικά στην ανασκαφή της Βεργίνας, αλλά και για τη στήριξή του».

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βασίλης Ρέβας τόνισε ότι «αν και πιστεύουμε σε διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, εντούτοις κατορθώσαμε να συνεργαστούμε. Παράλληλα με τις διαφορετικές απόψεις μας συνεργαστήκαμε και δουλέψαμε όλοι μαζί για τα προβλήματα της περιοχής».

Κάθε απόφαση του απερχόμενου και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου κρίνεται από το λαό και την Ιστορία, είπε η Περιφερειακή Σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ειρήνη Γεωργάκη – Κόλλια.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» Βασίλης Γάκης τόνισε ότι σε όλη τη διάρκεια της θητείας του φρόντισε να ασκήσει δημιουργική αντιπολίτευση και σημείωσε ότι «το ανοιχτό πνεύμα του Απόστολου Τζιτζικώστα είναι αυτό που επιβράβευσαν οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας στις πρόσφατες εκλογές κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας» Γιώργος Θεοδωρόπουλος υπογράμμισε ότι «το απερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο απέδειξε ότι όσοι ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση αγαπούν τον τόπο τους και προσπαθούν για το καλύτερο. Εχθρός της Αυτοδιοίκησης είναι το βαθύ κράτος. Όμως τόσο η λειτουργία της διοίκησης Τζιτζικώστα, όσο και η ουσιαστική και δημιουργική αντιπολίτευση, απέδειξαν ότι μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα για τον τόπο». Ο κ. Θεοδωρόπουλος έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στο ήθος, την εργατικότητα, τη δημοκρατικότητα και την αποτελεσματικότητα της Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Αθηνάς Αηδονά.