Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Τοπική ΝΔ: προσωρινή “ανακωχή” λόγω των εκλογών, πλην όμως…

Μπορεί να έχουμε μπροστά μας εκλογές και στην τοπική Νέα Δημοκρατία να υπάρχει μια φαινομενική ομοψυχία (ενόψει και της αναμενόμενης – σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – νίκης), το σίγουρο είναι πάντως ότι μετά τις εκλογές και αφού βγουν τα αποτελέσματα τίποτε δεν θα είναι ίδιο.

Η επιλογή Τσίπρα να προσφύγει σε εθνικές εκλογές μετά από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών (δηλαδή μετά από την πρώτη Κυριακή των δημοτικών) δεν άφησε και πολλά χρονικά περιθώρια σε μια πλειάδα στελεχών της ΝΔ και στους απλούς ψηφοφόρους του χώρου να εκφραστούν όπως θα ήθελαν για όσα είχαν γίνει ή γίνονταν εκείνες τις ημέρες στη Νέα Δημοκρατία στο Δήμο Αλεξάνδρειας – αναφέρομαι στο διάστημα λίγο πριν τον πρώτο και μέχρι τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Το ότι όμως δεν εκφράστηκαν δε σημαίνει ότι θα ξεχάσουν να το κάνουν.

Τα πολλά ψηφοδέλτια στις δημοτικές εκλογές αλλά κυρίως οι αντιπαλότητες που δημιουργήθηκαν λόγω των επιλογών που έγιναν, έχουν αφήσει στο χώρο το στίγμα τους. Οι όποιες διαφορές υπάρχουν έχουν μπει προσωρινά κάτω από το χαλάκι, ενόψει της 7ης Ιουλίου. Αφού όμως παρέλθει η 7η Ιουλίου και κυρίως αφού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και οι σταυροί προτίμησης, τότε θα ξεκινήσουν τα όργανα.

(οι υποψήφιοι ή μέλη των επιτελείων τους, κάθε φορά που μιλάνε με ψηφοφόρους τους κατά τις προεκλογικές τους επισκέψεις στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας, λαμβάνουν μια … γεύση της κατάστασης)