Κατηγορίες
εκλογές

Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για την αναφορά Παπαδημητρίου (υποψ. βουλευτή ΝΔ) στο μαξιλάρι των 37 δις. ευρώ

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας εκδόθηκε το ακόλουθο σχόλιο – ανακοίνωση σχετικά με όσα είπε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χ. Παπαδημητρίου σχετικά με το “μαξιλάρι” των 37 δις. Ευρώ και τις τράπεζες:

Αποκαλύπτουν κάπου κάπου σημεία του κρυφού τους σχεδίου στη ΝΔ, για τους δικούς τους βέβαια λόγους είτε ιδιοτέλειας είτε κρίσης ειλικρίνειας είτε ανοησίας και απρονοησίας, τη στιγμή που το σύνθημά τους σε ότι αφορά την ενημέρωση του λαού είναι: «Η άγνοια είναι δύναμη».

Δήλωσε λοιπόν ο γνωστός Μπάμπης Παπαδημητρίου, υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, πως αυτό που θέλουν είναι οι τράπεζες να χρησιμοποιήσουν ένα μεγάλο κομμάτι από τα κεφάλαια που έχει δεσμεύσει ο Πρωθυπουργός στο μαξιλάρι των 37 δις. ευρώ.

Πως ο Μητσοτάκης, εφόσον ο λαός του δώσει την εντολή, θα πάει σε μια πιστοληπτική γραμμή. Ας μην ξεχνάμε και τα όσα είπε πριν λίγες μέρες ό έτερος Καππαδόκης, ο Χάρης Θεοχάρης, ότι εάν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα επιστρέψει το “μαξιλάρι ασφαλείας”.

Εδώ και μέρες ο Αλέξης Τσίπρας ρωτά επίμονα τον κ. Μητσοτάκη και απάντηση δεν παίρνει, αναφορικά με το γιατί λέει πως πρέπει να δελεάσει τους εταίρους με κύμα μεταρρυθμίσεων για να πέσουν τα πλεονάσματα αφού η κυβέρνηση το έχει ήδη καταφέρει καταθέτοντας μέρος των χρημάτων που υπάρχουν σε ειδικό λογαριασμό, ώστε να γίνουν στοχευμένες ελαφρύνσεις και να υπάρξει στήριξη του λαού μας. Χθες αποκαλύφτηκε περίτρανα το γιατί. Ετοιμάζονται να πάρουν τα λεφτά που μαζεύτηκαν με τον κόπο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και να τα δώσουν στις τράπεζες και στους τραπεζίτες. Όμως, όπως με έμφαση τόνισε ο Πρωθυπουργός από την Πάτρα: «αυτά τα χρήματα τα εξασφαλίσαμε με κόπο και θυσίες, για να μη μπορεί ποτέ κανείς πια να εκβιάσει την Ελλάδα. Δεν είναι απλά απόθεμα ρευστότητας. Είναι απόθεμα εθνικής κυριαρχίας, δημοκρατίας» και συμπλήρωσε «αν βάλουν χέρι στις θυσίες μας, τότε θα ξαναγυρίσουμε πίσω στα μνημόνια».

Σχέδιό τους είναι η πιστοληπτική γραμμή στήριξης δηλαδή αυτό που ήθελε ο κ. Στουρνάρας και που η κυβέρνηση κατάφερε να αποφύγει.

Ας γνωρίζει καλά ο λαός μας πως: Η πιστοληπτική γραμμή στήριξης την οποία έχει καταστρώσει ο ESM προβλέπει εκτός των άλλων κείμενο μνημονίου κατανόησης, αλλά και ελέγχους, σημαίνει αναγκαστικά επιστροφή στα μνημόνια, επιστροφή στο 2014 και για τους πολίτες νέα μέτρα, προαπαιτούμενα και νέα επιτροπεία. «Άιντε φτου κι απ’ την αρχή» όπως θα έλεγε ο Άκης Πάνου…