Κατηγορίες
πολιτική

Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης – παρέλαβε από τον Α. Τσίπρα

Ορκίστηκε περίπου στη 1 μετά το μεσημέρι ο νικητής των εκλογών της 7ης Ιουλίου, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη συνέχεια ο νέος πρωθυπουργός από το Προεδρικό Μέγαρο πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον ανέμενε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Α. Τσίπρας για την εθιμοτυπική παράδοση – παραλαβή. Σωστός ο Τσίπρας, σωστός και ο Μητσοτάκης!

Να σημειωθεί πως παράδοση – παραλαβή είχαμε πάντα στο Μαξίμου τα τελευταία χρόνια, με μια εξαίρεση: το 2015, όταν ο ηττημένος Αντ. Σαμαράς δεν πήγε για να “παραδώσει τα κλειδιά” του πρωθυπουργικού μεγάρου στον Τσίπρα.


Τότε η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων πρωθυπουργού έγινε από τον Κώστα Μπούρα, διευθυντή του γραφείου του Σαμαρά στο διευθυντή του γραφείου τύπου του Τσίπρα, Δημήτρη Τζανακόπουλο. Με το αιτιολογικό (όπως έγραφαν τότε τα αθηναϊκά ΜΜΕ) ότι “δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα”.

Λίγο καιρό μετά ο ίδιος ο Σαμαράς είχε πει μεταξύ άλλων για το θέμα: “Το γραφείο του επικοινώνησε με το δικό μου ζητώντας απλά πληροφορίες για την τυπική παράδοση. Καμία εικόνα δεν είχα για το πότε θα πάει ο κ. Τσίπρας στο Mαξίμου και για το πότε θα έπρεπε να ήμουν κι εγώ εκεί.”

Η ιστορία όμως γράφηκε, όποια κι αν ήταν η δικαιολογία του Σαμαρά ή όποια κι αν ήταν η παρεξήγηση και η έλλειψη συνεννόησης…