Κατηγορίες
διεθνή

Οι καλοί μας φίλοι (βεβαίως – βεβαίως)…

Γνωστοί φίλοι της Ελλάδος (από αρχαιοτάτων χρόνων βεβαίως – βεβαίως, του Θεμιστοκλέους βεβαίως…), οι Βρετανοί βάζουν λέει εμπόδια στη λήψη μέτρων από την Ε.Ε. κατά της Τουρκίας που αλωνίζει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το θέμα είναι απλό: η συντριπτική πλειοψηφία των μελών θέλει να κλείνει το θέμα μια και καλή και να στείλει ηχηρό μήνυμα στον Ερντογάν (ευκαιρία έψαχναν για να κλείσουν την πόρτα της ΕΕ στην Τουρκία), η Κυπριακή Δημοκρατία ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα και οι Βρετανοί φίλοι μας (βεβαίως – βεβαίως) θέλουν να δώσουν και άλλο αέρα στον Ερντογάν και η ΕΕ να λάβει μέτρα αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις απ’ τους Τούρκους. Δηλαδή να μεταθέσουν σε μεταγενέστερο χρόνο οτιδήποτε.

Σα να λέμε ότι οι Βρετανοί θα δέχονταν να μην τιμωρηθεί η… Ισλανδία αν πάει να ψάξει για πετρέλαια εντός των χωρικών τους υδάτων στη Βόρεια Θάλασσα. Κάτι τέτοιο.
Ποιοι;; Οι Βρετανοί, που μόλις προχτές έστρεψαν τα κανόνια μιας φρεγάτα τους προς Ιρανικά πλοία σε ένα περίεργο νταλαβέρι που έγινε στον Περσικό Κόλπο! Στον Περσικό, όχι εντός των χωρικών τους υδάτων.

Ρε αι σιχτίρ πρωί – πρωί…

Σημείωση: και οι άλλοι “φίλοι” μας, οι Ρώσοι, κάτι παρόμοια έλεγαν πριν από μέρες, σε μια δήλωση που πέρασε στα ψιλά.