Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Ευχαριστήριο Κ. Ναλμπάντη για τις δημοτικές (που θα συζητηθεί)

Ακριβώς ένα μήνα μετά από το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών και ενώ ήδη η πλειοψηφία υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων έχουν κλείσει προ πολλού τον επιβαλλόμενο κύκλο ευχαριστήριων και συγχαρητήριων μηνυμάτων τους,  ενώ στο μεσοδιάστημα – από τις 3 Ιουνίου μέχρι και σήμερα – έχουν ακουστεί πάρα πολλά όχι μόνο από “αντιπάλους” αλλά και από υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του (τόσο για συγκεκριμένες αναρτήσεις όσο και για τη μη έκδοση έστω και μιας τυπικής ανακοίνωσης), ο Κώστας Ναλμπάντης απέστειλε στις 2 Ιουλίου μια δήλωση – ευχαριστήριο, το περιεχόμενο και το ύφος της οποίας σίγουρα θα συζητηθούν εκτενώς.

Αναφέρει λοιπόν στη δήλωση ο επικεφαλής της παράταξης “Αξίζουμε Καλύτερα”:

ΔΗΛΩΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Είναι γεγονός ότι διανύσαμε και διανύουμε ακόμα, μια περίοδο έντονων διεργασιών και εκλογικών αναμετρήσεων σε όλα τα επίπεδα, μέσα από τις οποίες οι πολίτες με τις επιλογές τους καλούνταν και καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούσαν και μπορούν να αναβαθμίσουν τις περιοχές τους μέσα από συνολική και πολυεπίπεδη προσέγγιση της τοπικής ανάπτυξης.

Οι δήμοι άλλαξαν και πληθυσμιακά και νομοθετικά και έχουν έναν αναβαθμισμένο ρόλο -ρόλο διεκδικητικό- ο οποίος απαιτεί και δεν επαιτεί.

Όμως όταν ζητάς πρέπει να τεκμηριώνεις με στέρεα επιχειρήματα, επαρκείς μελέτες και ανάλογη αποφασιστικότητα για να μετατρέπεις το αίτημα σε απαίτηση, καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι κομματική δοτή εξουσία αλλά είναι μια δημοκρατική διάρθρωση εξουσίας με αυτονομία, διεκδικητικότητα και αυτοτέλεια.

Εμείς αυτά προτάξαμε προεκλογικά και προσδοκούμε να φανούν οι άλλοι λόγοι που λειτούργησαν ώστε να αφήσουμε τον καιρό να δείξει.

Μετά την έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου ο συνδυασμός “ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ” ευχαριστεί θερμότατα όλους όσους αγωνίστηκαν μαζί μας και μας εμπιστεύτηκαν, κυρίως όμως ευχαριστούμε όσους δεν μας ψήφισαν, γιατί μας δίνουν την δυνατότητα διαρκούς αυτοκριτικής και μας αναγκάζουν να γίνουμε καλύτεροι αφού όλοι συγκρινόμενοι κρινόμαστε.

Αναγνωρίζοντας το μεγάλο λάθος μας να ανεβάσουμε τον πήχη πολύ ψηλά με έναν διαφορετικού τρόπου προεκλογικό αγώνα, με προτεραιότητα στα ευρωπαϊκά προγράμματα και πιστεύοντας ότι χρειάζεται διαρκής προσπάθεια από κάθε μετερίζι, καλούμαστε να αποδείξουμε ότι ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε να δουλεύουμε εξίσου καλά από οποιαδήποτε θέση για το καλό του δήμου και τον δημοτών χωρίς υπόγειες συμφωνίες, ενθυμούμενοι ότι οι πολίτες ξέρουν να ψηφίζουν και όταν κερδίζουμε και όταν χάνουμε.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ