Κατηγορίες
αγροτικά

Ευχαριστήριο της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας

Η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ελέγχου από τους εκπροσώπους του Κινεζικού Κράτους του συστήματος καλλιέργειας, συσκευασίας και Κρατικής εποπτείας των πυρηνοκάρπων (ροδάκινων, νεκταρινιών, κερασιών, δαμάσκηνων και βερικόκων) στην Ελλάδα , στην οποία συμμετείχε οργανωτικά και οικονομικά , αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει:

• Τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πρωτοβουλία , την διοργάνωση και την συστηματική και ενεργό καθημερινή υποστήριξη της προσπάθειας .

Ιδιαίτερα την Γενική Διεύθυνση Γεωργίας , τον Γενικό Διεθυντή κ. Ι. Καλκούνο και τα στελέχη της Διεύθυνσης κα Ε. Τάτση και Ι. Πετρή , την Διεύθυνση Φυτοπροστασίας , την Διευθύντρια κα Α. Μαυρίδου και τα στελέχη κ. Χ. Αραμπατζή και κα Σ. Ιωαννίδου . Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο , τον ερευνητή κ. Δ. Παπαχρήστο και τα Ινστιτούτα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

• Τα στελέχη – Γεωπόνους των ΔΑΟΚ, της Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Καβάλας και Λάρισας .

• το Επιμελητήριο Ημαθίας και τον Πρόεδρό του κ. Γ. Μπίκα για την οικονομική στήριξη.

• Την εταιρεία ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣΗΣ Α.Ε. και τον Διευθυντή της κ. Γ. Καλίτση για την ενεργό στήριξη οικονομική και οργανωτική .

• Καί όλες τις εταιρείες Συνεταιριστικές και Ιδιωτικές όπως Α.Σ. ΝΕΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ , Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑΣ, ΑΣΕΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑΣ , Α.Σ. ΡΑΧΗΣ , ΠΑΤΙΚΑΣ -ΧΑΤΣΙΟΣ Α.Ε. , ΑΦΟΙ ΜΠΑΛΑΚΑΝΑΚΗ , ΝΕΑ ΕX FRUIT , NEA STAR , OPORELLO A.E. , ΧΑΤΖΗΣΑΛΑΤΑΣ Α.Ε. , ΑΛΚΥΩΝ Α.Ε. , τα εργαστήρια αναλύσεων AGROLAB και την μονάδα παραγωγής υποκειμένων φυτών VITRO , που συνέβαλαν με την συγκροτημένη και οργανωμένη παρουσίαση του συστήματος καλλιέργειας και συσκευασίας , στην επιτυχία της προσπάθειας .

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων οι εκπρόσωποι του Κινεζικού Κράτους έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και μετά την πραγματοποίηση ελαχίστων διορθωτικών ενεργειών δευτερεύουσας σημασία , θα συνταχθούν τα σχετικά πρωτόκολλα και θα υπογραφούν από τις Κρατικές αρχές Ελλάδας και Κίνας . Το άνοιγμα της Κινέζικης αγοράς στα Ελληνικά πυρηνόκαρπα προσθέτει ακόμη μία νέα δυνατότητα στα αγροτικά μας προϊόντα, ιδιαίτερα σε εκείνα που έχουν υψηλές τιμές πώλησης όπως το κεράσι , όπου η ανταγωνίστρια Τουρκία είναι ήδη παρούσα .

Η Κοινοπραξία των Συνεταιρισμών της Ημαθίας, συνεργαζόμενη στενά με τις Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ και ιδιαίτερα την Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και την Διεύθυνση Φυτοπροστασίας καθώς και όλους τους παραγωγικούς φορείς της χώρας , θα πάρει πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση υπογραφής αντίστοιχων διακρατικών πρωτοκόλλων που ήδη είναι σε εξέλιξη από τις Υπηρεσίες , για το άνοιγμα και νέων αγορών στα αγροτικά μας προϊόντα .
Τα σημερινά αδιέξοδα και προβλήματα του αγροτικού τομέα της πατρίδας μας , μόνο με οργανωμένη , ενοποιημένη και συνεργατική επιθετική πολιτική μπορούν να βρουν λύση και προοπτική