Κατηγορίες
κοινωνία παιδεία Πλατύ

YouSmile Award στην κατηγορία “Περιβάλλον” για το Δημοτικό Σχολείο Πλατέος (video)

Στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, βρέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Ιουνίου 2019 μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Πλατέος για να παραλάβουν το βραβείο που τους απονεμήθηκε για δράση που αφορά την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο του Χαμόγελου του Παιδιού, “Οι 82 μαθητές και μαθήτριες από το Δημοτικό Σχολείο Πλατέος Ημαθίας με την υποστήριξη του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου ανέλαβαν την πρωτοβουλία και «ξεχύθηκαν» στο χωριό για να περισυλλέξουν πεταμένα σκουπίδια από δρόμους, πεζοδρόμια και αλάνες. Με αυτό τον τρόπο έδειξαν έμπρακτα στους ενήλικες ότι νοιάζονται για την προστασία του περιβάλλοντος και για το μέγεθος της ρύπανσης λόγω της άναρχης ρίψης απορριμμάτων και μπαζών.”

Εκ μέρους των συμμαθητών τους παρέλαβαν το βραβείο από την παρουσιάστρια Μαντώ Γαστεράτου οι μαθητές του σχολείου Απόστολος Πλανιτσιάδης και Δήμητρα Κεκίδου.

 

(το βίντεο της ανάρτησης είναι τμήμα από τη μετάδοση που έγινε μέσα από το livemedia)

Τα YouSmile Awards αποτελούν την κορύφωση της δράσης του YouSmile, της μαθητικής-εθελοντικής δράσης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που βασική αποστολή έχει την ενθάρρυνση και υποστήριξη των εθελοντικών πρωτοβουλιών και ενεργειών μαθητών.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έχει ως στόχο μεταξύ άλλων να στρέψει την προσοχή όλων στο τι έχουν να μας πουν τα παιδιά για τον κόσμο που ονειρεύονται και επιδιώκουν να ζήσουν. Οι μαθητές-εθελοντές του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου YouSmile απευθύνθηκαν σε Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου πανελλαδικά ώστε να συγκεντρώσουν τις συμμετοχές των παιδιών.
Παράλληλα, συγκέντρωσαν αντίστοιχες δράσεις παιδιών που έχρηζαν ανάδειξης μέσα από έρευνα που έκαναν στο διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα ήταν 9.578 συμμετοχές από 145 σχολεία πανελλαδικά!

Η ανάδειξη των 9 νικητών έγινε μετά από ψηφοφορία των μαθητών-εθελοντών του YouSmile χωρίς καμία παρέμβαση από ενήλικες. Όλοι, όμως, οι συμμετέχοντες έλαβαν τιμητικούς επαίνους για τη δράση που ανέλαβαν.

Ένα μεγάλο μπράβο από την Περισκόπηση στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς, τόσο για τις πρωτοβουλίες όσο και για το βραβείο που έλαβε το σχολείο.