Κατηγορίες
εκλογές Ημαθία πολιτική ΣΥΡΙΖΑ

Το ψηφοδέλτιο του παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας στην Αλεξάνδρεια

Την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του στην Ημαθία έκανε το βράδυ της Παρασκευής 21 Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου έγινε στο ξενοδοχείο “Μάνθος” στην Αλεξάνδρεια και σε αυτή μίλησαν στους παρευρισκόμενους οι υποψήφιοι Χρήστος Αντωνίου, Στέργιος Καλπάκης, Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργος Ουρσουζίδης, Εύη Παπαγιαννούλη και Άγγελος Τόλκας.

Οι υποψήφιοι βουλευτές εξέφρασαν την άποψη ότι το εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων αναφέρουν θα ανατραπεί, έκαναν αποτίμηση της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 και έπειτα ενώ αναφέρθηκαν επίσης και στα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορώντας τα για την πορεία της χώρας που οδήγησε στα Μνημόνια και στην κρίση.


Αναφέρθηκαν στην “κοινωνική ατζέντα” που, όπως επεσήμαναν, είχε στο επίκεντρό της στα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ τον πολίτη αλλά και στην επόμενη ημέρα τόσο στον οικονομικό όσο και στον κοινωνικό τομέα όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (μειώσεις προκαταβολής φόρου, μείωση του συντελεστή φόρου, μείωση ΕΝΦΙΑ κλπ).

Στην εισαγωγή που έκανε ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Τάσος Κωστόπουλος έκανε αναφορά στην κόντρα που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ (με αφορμή και τις υποψηφιότητες ημαθιωτών πολιτικών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ). Σχετικά λοιπόν με όσα είπε ο ομόλογός του του ΚΙΝΑΛ για έδρα στην Ημαθία είπε ότι “υπήρξε ο δρόμος για το ΚΙΝΑΛ να μπει στην προοδευτική συμμαχία. Δεν το έκανε. Άρα να μην ψάχνουν εκεί που δεν μπορούν να πάρουν έδρες στην Ημαθία“.

Μεταξύ άλλων οι υποψήφιοι έκαναν κριτική στο οικονομικό μοντέλο που η Νέα Δημοκρατία θέλει να εφαρμόσει στη χώρα και το χαρακτήρισαν ως αδιέξοδο και αποτυχημένο. Και όπως είπαν υπάρχει πραγματική ανάγκη να συσπειρωθεί η κεντροαριστερά ώστε να συνεχιστεί το έργο στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων.

Τέλος κάλεσαν τους ψηφοφόρους να συμπαραταχθούν μαζί τους και να επιλέξουν στις εκλογές που έρχονται το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, γιατί αυτό είναι το ψηφοδέλτιο που εκφράζει τους πολίτες.