Κατηγορίες
βιομηχανία Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Ημαθία Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Τι είπαν στο έκτακτο Δ.Σ. σχετικά με το θέμα του κλεισίματος του εργοστασίου της Vivartia

Πραγματοποιήθηκε στο μεσημέρι της Τρίτης 18 Ιουνίου η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας, με θέμα συζήτησης το κλείσιμο της βιομηχανίας γάλακτος Vivartia που βρίσκεται στο Πλατύ.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Θ. Τσοπουρίδης (ο οποίος μίλησε σήμερα το πρωί στην Περισκόπηση) ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να ασκηθεί όποια δυνατότητα πίεσης υπάρχει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση από αυτό και το Δήμο ώστε να μην κλείσει το εργοστάσιο.

Επανέλαβε τη θέση των εργαζομένων ότι η πρόταση της εταιρίας μόλις στο 1/7 των εργαζομένων για μετακίνησή τους σε κάποια άλλη εταιρία του Ομίλου είναι κοροϊδία, πως η κατάσταση είναι βιώσιμη και πως μπορούν να υλοποιηθούν πολλά πράγματα από τη μονάδα.

Στη δική του τοποθέτηση ο Κώστας Κατσιμένης, γ.γ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον τομέα γάλακτος και ποτών, ενημέρωσε ότι η Ομοσπονδία θεωρεί εξευτελιστική για τους εργαζόμενους την πρόταση που έγινε για τοποθέτηση μέρους των εργαζομένων στα ΣΕΑ ενώ προκατέβαλε τις επόμενες δράσεις της Ομοσπονδίας είτε με απεργία στον Όμιλο της Vivartia είτε στον κλάδο πανελλαδικά.

Στη δική του παρέμβαση ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Αντωνίου είπε πως η απόφαση της εταιρίας ανοίγει μια πληγή στην περιοχή, πως η εταιρία δεν έχει δώσει ενδείξεις για προβλήματα βιωσιμότητάς της και πως αυτή προφανώς εντάσσεται σε σχεδιασμό αναδιάρθρωσης των παραγωγικών δραστηριοτήτων της εταιρίας. Ανέφερε πως με δική του πρωτοβουλία ήρθαν σε επαφή εταιρία, εργαζόμενοι και υπουργείο, όμως όπως είπε τη δέσμευση για σταδιακή απασχόληση όλων των εργαζομένων η εταιρία δεν την έχει αναλάβει γραπτώς παρά μόνο ηθικά, προφορικά.

Όσον αφορά τους αιρετούς, τόσο ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης όσο και οι παρόντες αρχηγοί των άλλων δημοτικών παρατάξεων Φ. Δημητριάδης και Χρ. Αλευράς δήλωσαν όλοι ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων (ο Στ. Μίχος μέσω του Χ. Αλευρά δήλωσε τη στήριξη και της δικής του παράταξης στα αιτήματα των εργαζομένων), ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση επαναλειτουργία της παραγωγικής μονάδας με επαναπρόσληψη όσων ήδη υπέγραψαν την εθελούσια με τους όρους εργασίες που ίσχυαν πριν να ανακινηθεί το θέμα από την εταιρία και η σταδιακή ανανέωση της μονάδας αν χρειάζεται – σταδιακή ώστε να υπάρχει συνεχώς εργασία για όλους τους εργαζομένους χωρίς να χρειαστεί να σταματήσει κάποιος.