Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Τα τρέχοντα προβλήματα στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων, συζήτησε η Φρόσω Καρασαρλίδου με μετόχους και στελέχη της NOVACERT

Για τα προβλήματα της προώθησης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη διεθνή αγορά, που εντοπίζονται κυρίως στην έλλειψη brand name και logistics, ενημερώθηκε η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, κατά την επίσκεψή της στη NOVACERT, την μεγαλύτερη ελληνική εταιρία αγροτοδιατροφικού ενδιαφέροντος.

Η κα Καρασαρλίδου επισκέφτηκε την Εταιρία, συνοδευόμενη από τον γεωπόνο και πρόεδρο της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης( ΚΑΘ Α.Ε), Δημήτρη Χαμπίδη.

Στην συνάντηση με τους μετόχους και στελέχη, οι κ.κ. Βασίλης Χαλκίδης και Γιάννης Στεργίου της μετέφεραν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους σε εκθέσεις αγροτικών προϊόντων παγκοσμίως μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος προώθησης προϊόντων και την ενημέρωσαν για την ανοδική πορεία της εταιρίας, από το 2001 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Επιχείρηση, θέματα για τα οποία η κα Καρασαρλίδου δεσμεύτηκε να ενημερώσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση που έγινε σε ένα θετικό κλίμα, η έλλειψη διάθεσης των προϊόντων έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν συσσωρευμένες ποσότητες ροδάκινων στα ψυγεία των συνεταιρισμών και των εξαγωγέων με έμμεσες συνέπειες και στην εταιρία.

Η βουλευτής τους ενημέρωσε για το αίτημα απόσυρσης ροδακίνων που υπέβαλλε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη, ώστε να μπορέσει να ομαλοποιηθεί η προσφορά και η ζήτηση του προϊόντος και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους.