Κατηγορίες
εκλογές Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Ο Μ. Χαλκίδης “ξαναχτυπά”: Γιατί η ΝΟΔΕ Ημαθίας δεν έκανε παρουσίαση των υποψηφίων όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη;

Με την ιδιότητα του πρώην βουλευτή Ημαθίας ο Μιχάλης Χαλκίδης για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες κάνει γραπτή αναφορά στα της περιόδου προ των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου και σε αυτή θέτει ερωτήματα (και αφήνει αιχμές) σχετικά με τον τρόπο που η ΝΟΔΕ Ημαθίας αντιμετωπίζει τους υποψηφίους βουλευτές της Ημαθίας.

(εξ’ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω θα πρέπει να σημειώσω ότι η πρώτη “παρέμβαση” – σχόλιο Χαλκίδη δεν έμεινε ασχολίαστη από γνωστούς νεοδημοκράτες τόσο στα πολιτικά στέκια της Αλεξάνδρειας όσο και σε αυτά της Βέροιας)

Στο σχόλιο – ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

“Ένα περίεργο φαινόμενο. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσσαλονίκης, λογικά σκεπτόμενη και αντιλαμβανόμενη την δεοντολογική υποχρέωση ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων βουλευτών του πολιτικού χώρου ευθύνης της, οργάνωσε πολιτική εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων βουλευτών, με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Καραμανλή, δίνοντας έτσι ιδιαίτερο βάρος στην εκδήλωση αυτή και ορθώς.

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ημαθίας, δεν έχουμε ενημερωθεί μέχρι την ώρα αυτή, ότι έχει προγραμματιστεί κάτι ανάλογο.

Υπάρχει κάποιος λόγος συγκεκριμένος, ο οποίος και υποχρεώνει την Νομαρχιακή Επιτροπή να αποφεύγει την παρουσίαση του συνόλου των υποψηφίων ή τελικά είναι αυτό που ψιθυρίζεται περί “εντολών” που ακολουθούνται…

Αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, η Νομαρχιακή Επιτροπή πρέπει άμεσα να οργανώσει εκδήλωση παρουσίασης του συνόλου των υποψηφίων βουλευτών, στελέχη άξια και ικανά του χώρου μας, που έχουν επωμιστεί ισότιμα το βάρος του αγώνα. Αυτό επιβάλλει η λογική, η ίση μεταχείριση στελεχών, η ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για τους υποψηφίους ενός ιστορικού πολιτικού φορέα.

Μιχάλης Χαλκίδης
π. βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας”