Κατηγορίες
εκλογές Ημαθία

Ο αντίκτυπος των ευρωεκλογών στα ψηφοδέλτια της Ημαθίας για τις εθνικές εκλογές

Μπορεί στην επικαιρότητα των τελευταίων 4-5 ημερών να κυριαρχούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, η εξέλιξη όμως που έφεραν οι ευρωεκλογές (η πρόθεση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δηλαδή) δεν αφήνει ανεπηρέαστη και την τοπική πολιτική σκηνή.

Στην Ημαθία έχουν ανακοινωθεί ονόματα υποψηφίων βουλευτών και άλλα που ακούγονται ότι θα μπουν στα ψηφοδέλτια διαφόρων κομμάτων.

Δεδομένων των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, το ψηφοδέλτιο στο οποίο ήδη γίνεται πραγματικός συνωστισμός είναι αυτό της Νέας Δημοκρατίας. Επειδή αν τα ποσοστά στις εθνικές εκλογές μείνουν αμετάβλητα, τότε η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει 3 βουλευτές.

Επίσης, βάσει της ίδιας λογικής (που στην ουσία δεν επιβεβαιώνεται στο 100%, επειδή αλλιώς ψηφίζει ο κόσμος στις εθνικές εκλογές και αλλιώς στις ευρωεκλογές…) το ΚΙΝΑΛ ίσως να εκλέξει και αυτό έναν βουλευτή λόγω των γνωστών μεταφορών εδρών από “καραμπόλες”.
Το ωραίο όμως στο ΚΙΝΑΛ όπως μαθαίνω είναι ότι κάποιοι, που είχαν ξεχάσει μέχρι και την ύπαρξή του ΠΑΣΟΚ στα “πέτρινα χρόνια” του 5,27 % στην Ημαθία, επανεργοποιούνται για να μπορέσουν να κερδίσουν μια θέση στο ψηφοδέλτιο.

Στη Νέα Δημοκρατία μαθαίνω επίσης ότι οι θέσεις ανδρών έχουν κλείσει. Αυτό που μένει να μελετηθεί είναι οι δυο γυναίκες (σε συνδυασμό πάντα με την αντιπροσωπευτικότητα και των τριών περιοχών της Ημαθίας – Αλεξάνδρεια, Βέροια και Νάουσα).
Και στο σημείο αυτό ίσως καταγραφούν εκπλήξεις…