Κατηγορίες
πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Ξεκίνησε το 5ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

Ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2019 το 5ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας, με έναν πρωτότυπο και… θορυβώδη τρόπο: με τους agua doce, με “το γλυκό νερό της Έδεσσας” – ένα σχήμα κρουστών που εντυπωσίασε, άρεσε και εν τέλει έδωσε ρυθμό στην πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ.

Οι agua doce από τον πεζόδρομο πήγαν στο αμφιθέατρο, όπου εκεί έδωσαν τη σκυτάλη στη χορωδία “Μελισσάνθη” και στη θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας, που με το δικό τους μοναδικό τρόπο ένωσαν μουσική, εικόνα, τη Μελίνα με τον Φωτόπουλο και τον Αυλωνίτη, το παλιό με το καινούργιο, το παλιό καλό ελληνικό σινεμά με τις νέες δημιουργίες.

Και η συνέχεια δόθηκε με το κύριο μέρος του Φεστιβάλ, το οποίο συνεχίζεται και την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019.

Το συμπέρασμα από τα χθεσινά;; Εύκολο!

Ο τόπος – όλο το Ρουμλούκι – έχει δυναμικό κάθε ηλικίας, το δυναμικό έχει όρεξη και ιδέες, ασχολείται με το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη μουσική, με εικαστικά, την υποκριτική, το τραγούδι, με το γράψιμο, με τέχνες που βασίζονται στις νέες τεχνολογίες και με χίλια δυο άλλα πράγματα τα οποία ευχαρίστως προσφέρει και παρουσιάζει αφιλοκερδώς.

Αυτό που λείπει ίσως είναι να το πάρουμε πιο … ζεστά το θέμα και να ασχοληθούμε, τόσο εμείς ως μονάδες σε εθελοντική βάση όσο και ο Δήμος ως μοχλός ενίσχυσης συλλόγων, σχολείων ή ομάδων.

Κακά τα ψέμματα, στην περιοχή μας δεν έχουμε να δείξουμε τα διάσημα αρχαία, τις παραλίες με τη λευκή ψιλή άμμο ή τα μουσεία και τα μνημεία του παρελθόντος.
Με σοβαρό όμως σχεδιασμό, μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά πράγματα, να βγει ο κόσμος από το σπίτι του και γιατί όχι, να έρθει και κόσμος από άλλες περιοχές. Να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας.