Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Θ. Παπακωνσταντίνου (υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας ΚΙΝΑΛ): “επιτραπέζιο ροδάκινο και αγρότες οδηγήθηκαν στην πλήρη εξαθλίωση με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ”

Σε ανακοίνωσή του – σχόλιο με αφορμή όσα ανέφερε η βουλευτής Ημαθίας Φρ. Καρασαρλίδου για το αίτημα που κατέθεσε στον υπουργό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη σχετικά με το επιτραπέζιο ροδάκινο (δείτε ΕΔΩ), ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με το ΚΙΝΑΛ Θοδ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει:

“Μία ημέρα πριν την σύσκεψη στο επιμελητήριο για το ροδάκινο είχα αναρτήσει την παρακάτω δημοσίευση η οποία παραμένει επίκαιρη ακόμη και μετά την σύσκεψη, αλλά ακόμη και μετά το δελτίο τύπου που δημοσιοποίησε σήμερα 12/6/2019 η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Φρόσω Καρασαρλίδου.

Δυστυχώς και λυπάμαι που το γράφω, η καλλιέργεια του επιτραπέζιου ροδάκινου, οδηγήθηκε στην πλήρη απαξίωση και οι αγρότες στην πλήρη εξαθλίωση. Με απόλυτη ευθύνη των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ. Απόλυτη.

Η δημοσίευση:

“Είναι αργά για δάκρυα Φρόσω.
«Σπουδαίες οι λύσεις που επεξεργαστήκατε και προωθήσατε την τελευταία τετραετία για το ροδάκινο». Επαναφέρατε τον θεσμό της “απόσυρσης”. Μπράβο!!!!

Και η Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση για την ανακούφιση των πληγέντων αγροτών από τις επιπτώσεις του “εμπάργκο” πήγε κι αυτή στην απόσυρση;
Και οι χρηματοδοτήσεις για την εξεύρεση νέων αγορών για την προώθηση του ροδάκινου πήγαν τελικά κι αυτές στην απόσυρση ;
Οι χρηματοδοτήσεις που θα έπρεπε να είχαν σαν στόχο επίσης να αντικατασταθούν οι πλεονασματικές εκτάσεις τις ροδακινιάς από άλλες παραγωγές έγιναν κι αυτές απόσυρση; Εγινε κάποιος προγραμματισμός για την αναδιάρθρωση της παραγωγής ροδακίνου ή της αντικατάστασής της με άλλες καλλιέργειες; Ερωτώ;
Οι εισροές των χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης είχε κάποιο αποτέλεσμα ;
Μήπως η απόσυρση έφερε άνοδο των τιμών του παραγωγού ή της παραγωγής ; Κι αν όχι γιατί ;
Ποιές ήταν οι τιμές στα επιτραπέζια τα χρόνια της εφαρμογής της δήθεν “απόσυρσης” ;
Τιμές απόλυτης ξεφτίλας θα έλεγα. Γιατί ;
Εν γνώσει σας χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία για στήριξη του εισοδήματος ΟΛΩΝ των αγροτών ροδακινοπαραγωγών, για μια γενναία αναδιάρθρωση – αντικατάσταση της καλλιέργειας, για άνοιγμα νέων αγορών .
Οι ευθύνες που σας βαραίνουν τεράστιες.
Ακόμη και την ύστατή σας στιγμή, το μόνο που έχετε να αντιπροτείνετε είναι και πάλι η απόσυρση, υποσχόμενοι αυτή τη φορά τα ψίχουλα του de minimis (μιας και έκλεισε ο κύκλος της Ευρωπαϊκής Στήριξης) ξέροντας πολύ καλά πως δεν προλαβαίνετε πιά.
Γιατί ο αγροτικός κόσμος της Ημαθίας αυτή τη φορά ετοιμάζει την δική σας “απόσυρση” .