Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: μια έδρα πιθανόν αλλάζει χέρια

Την Τετάρτη 12/6 έγινε στα Δικαστήρια της Βέροιας επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων, όπως είχαν ζητήσει με αίτησή τους οι συνδυασμοί του Κ. Ναλμπάντη και του Μ. Χαλκίδη (αιτήσεις που αφορούσαν τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών). Για το συγκεκριμένο θέμα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανάρτηση της Περισκόπησης.

Ταυτόχρονα όμως έγιναν και επανακαταμετρήσεις και σταυρών, αφού (από τους 3 Δήμους της Ημαθίας) δεν ήταν λίγοι οι συνδυασμοί ή υποψήφιοι που ζητούσαν να ξαναμετρηθούν τα ψηφοδέλτια ή οι ψήφοι που έλαβαν – αναφέρομαι τόσο σε Τοπικά Συμβούλια όσο και στα Δημοτικά Συμβούλια.

Μετά και τη χθεσινή διαδικασία υπήρξαν κάποιες αλλαγές στη σύνθεση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου και μια έδρα του συνδυασμού του Π. Γκυρίνη πιθανόν να αλλάξει χέρια.

Συγκεκριμένα, με βάση την ανακοίνωση της προηγούμενης εβδομάδας (δείτε ΕΔΩ) ο Άκης Σαββίδης είχε διαφορά μόλις 2 σταυρών με την Τζένη Τσιλιοπούλου – 512 με 510.

Μετά τη χθεσινή επανακαταμέτρηση των σταυρών (υπάρχει η δυνατότητα οι υποψήφιοι να ζητήσουν επανακαταμέτρηση σε όσα/όποια εκλογικά τμήματα επιθυμούν) η κατάσταση είναι αντίστροφή: μπροστά σε σταυρούς η Τ. Τσιλιοπούλου και ακολουθεί ο Α. Σαββίδης.

Οπότε, με βάση όσα ανεπίσημα είναι γνωστά και μέχρι να οριστικοποιηθούν τα πάντα (όταν θα λήξουν οι κάθε είδους ενστάσεις που πιθανόν να κατατεθούν και όταν ανακηρυχθούν από τα αρμόδια Δικαστήρια οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι), η σειρά εκλογής αλλάζει και την τέταρτη έδρα του συνδυασμού του Π. Γκυρίνη καταλαμβάνει η Τ. Τσιλιοπούλου