Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Δήμος Αλεξάνδρειας – Ποιοι εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι (και εξήγηση για το πως εκλέγονται)

Δείτε στη συνέχεια της ανάρτησης ποιοι εκλέγονται (όσοι εκλέγονται, εκλέγονται με βάση τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής – δείτε ΕΔΩ τις περιφέρειες που οι συνδυασμοί εκλέγουν τους υποψηφίους τους).

Επειδή εδώ στην Περισκόπηση δεν αρκούμαστε στην απλή παράθεση αριθμών αλλά το ψάχνουμε και λίγο το πράγμα σε βάθος (για να καταλάβουν και οι αναγνώστες μας “τι και πως”, χωρίς να έχουν ανάγκη να ακούν ότι να ‘ναι….), να σημειώσω ότι βάσει νόμου οι υποψήφιοι δήμαρχοι των συνδυασμών θεωρούνται πρώτοι επιτυχόντες σύμβουλοι των συνδυασμών τους.

Σε περίπτωση που ο Συνδυασμός καταλαμβάνει έδρες σε περισσότερες εκλογικές περιφέρειες ο υποψήφιος δήμαρχος λαμβάνει έδρα στην εκλογική περιφέρεια, όπου ο συνδυασμός έλαβε τις περισσότερες έδρες. *


Σε περίπτωση ίσου αριθμού εδρών σε περισσότερες εκλογικές περιφέρειες, τότε ο υποψήφιος δήμαρχος λαμβάνει την έδρα αυτή όπου ο συνδυασμός έλαβε τις περισσότερους ψήφους, και σε περίπτωση ίσου αριθμού ψήφων σε περισσότερες εκλογικές περιφέρειες διενεργείται κλήρωση από το Πρωτοδικείο, που ανακήρυξε τα τακτικά μέλη.*

Και τώρα που γίναμε σοφότεροι όλοι μας να πούμε ότι με βάση τα επίσημα αποτελέσματα από την Περιφέρεια ο Κώστας Ναλμπάντης λαμβάνει έδρα στην Αλεξάνδρεια, το ίδιο και ο Αργύρης Πανταζόπουλος όπως επίσης και ο Ηλίας Ιακωβίδης.

Αντίθετα, σύμφωνα με τον υπολογισμό που κάναμε εδώ στην Περισκόπηση μετά από τον πρώτο γύρο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ο Μιχάλης Χαλκίδης επειδή ο συνδυασμός του εκλέγει από 2 έδρες σε Αλεξάνδρεια και Μελίκη θα λάβει την έδρα στην Περιφέρεια της Μελίκης (όπου είχε 212 ψήφους περισσότερες από την Περιφέρεια της Αλεξάνδρειας).

* Στο σημείο αυτό να διευκρινίσω ότι δεν βρήκα να αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ αν παίζει ρόλο από ποια κατανομή “έρχονται” οι έδρες συνολικά, οπότε αν αυτό παίζει ρόλο τότε πιθανόν να έχουμε μια μικρή αλλαγή. Όμως κατά 99,9% αυτό δεν ισχύει και οι σύμβουλοι που εκλέγονται είναι οι εξής:

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ (εννέα έδρες):
Δελιόπουλος Στέφανος
Δριστάς Στέφανος
Σταυρής Εμμανουήλ
Σαββίδης Βενιαμίν (Άκης)
Τόκας Σωτήριος
Σαρακατσιάνος Νικόλαος
Παντόπουλος Αθανάσιος
Μοσχοπούλου Όλγα
Καμανάς Νικόλαος

ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (εννέα έδρες):
Ναλμπάντης Κωνσταντίνος
Βογιατζής Ευάγγελος
Παπαδόπουλος Απόστολος
Καστανά Όλγα
Παπαδόπουλος Εμμανουήλ (Μάνος)
Χατζόπουλος Θωμάς
Ματσούκας Δημήτριος
Κιρκιλιαννίδης Ιωάννης
Καπαγιαννίδης Ηλίας

ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ (οκτώ έδρες):
Πανταζόπουλος Αργύριος
Κούγκας Αθανάσιος
Ρεσινιώτης Απόστολος
Τζιλόπουλος Σωτήριος
Βενιόπουλος Κωνσταντίνος
Μαντζώλας Γεώργιος
Κιοσέογλου Ιερεμίας
Στυλιανίδης Παρασκευάς

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ – ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ (έξι έδρες):
Χαλκίδης Μιχαήλ
Λαφαζάνη Ελένη
Παντόπουλος Θωμάς (Λοχίας)
Τσαγιόπουλος Αντώνιος
Μπουκουβάλας Αθανάσιος (Κυράστας)
Κυτούδης Μόσχος

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ (μια έδρα):
Ιακωβίδης Ηλίας

 

σε άλλη ανάρτηση θα έχουμε και τους σταυρούς όλων των υποψηφίων.