Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

Δένδρα, πράσινο και Δήμος Αλεξάνδρειας: ας δουν και τα δένδρα σε πάρκα και πεζοδρόμια, όχι μόνο στη Βετσοπούλου!

Μπορεί τις τελευταίες ώρες να γίνονται διάφορα που να σχετίζονται με το δίπολο “Δήμος Αλεξάνδρειας – πράσινο” (όπως ας πούμε η προσπάθεια να καλλωπιστούν οι μανώλιες σε τμήμα της Βετσοπούλου ή η ανακοίνωση του Δήμου για τα οικόπεδα που είναι παρατημένα από τους ιδιοκτήτες τους και θυμίζουν… Αμαζόνιο), όμως υπάρχουν και κάποιες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσουν οι ίδιες οι υπηρεσίες του Δήμου και να μην υπάρχουν (ορθώς) απαιτήσεις μόνο από τους αμελείς δημότες.

Για παράδειγμα να προχωρήσουν στο “χαμήλωμα” δέντρων που υπάρχουν σε πάρκα ή σε πεζοδρόμια. Τέτοια δένδρα υπάρχουν πολλά σε όλο το Δήμο, όπως για παράδειγμα στην οδό Πελοποννήσου στην Αλεξάνδρεια.

Ακριβώς πίσω από την Τράπεζα Πειραιώς (στον ανοιχτό χώρο δίπλα από την παιδική χαρά) ή στο πάρκο που βρίσκεται ένα τετράγωνο μετά (μεταξύ του παιδικού και του Κέντρου Υγείας) υπάρχουν πολύ ψηλά δέντρα, που το ύψος του φτάνει ακόμη και τα 15 μέτρα.

Σίγουρα θέλουν κόψιμο στο επάνω μέρος τους, αφού κάποια από αυτά πέραν του ότι έχουν πάρει πολύ ύψος και μπορεί με έναν δυνατό αέρα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα τόσο στη συγκοινωνία όσο και σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, εποχούμενους ή πεζούς που θα τύχει να περνούν από κάτω, έχουν σηκώσει και πλακάκια ή ήδη έχουν μια “περίεργη” κλίση.

Ας το δουν λίγο το θέμα εκεί στην υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Αλεξάνδρειας. Κι όχι μόνο στην Αλεξάνδρεια αλλά και σε όλους του οικισμούς του Δήμου.