Κατηγορίες
Ημαθία Οικονομία

Το εργοστάσιο της “Δέλτα” στο Πλατύ επισκέφθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης και ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης

Ο Καλαϊτζίδης θα φέρει το θέμα της λειτουργίας της μονάδας στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας – είχαν συναντήσεις με εργαζομένους και διεύθυνση

Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης και ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουνίου το εργοστάσιο της “Δέλτα”, στο Πλατύ.
Είχαν συναντήσεις με τη διεύθυνση του εργοστασίου και εκπροσώπους των εργαζομένων, προκειμένου να ενημερωθούν από την κάθε πλευρά, σχετικά με τις εξελίξεις και τους λόγους που οδηγούν στην απόφαση της εταιρείας για διακοπή της παραγωγής και για το μέλλον των εργαζομένων. Η κοινή επίσκεψη των δυο έγινε για να ενημερωθούν εκτενώς για το θέμα, προκειμένου να υπάρχει ενιαία και συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος από την πλευρά της Αυτοδιοίκησης.

Ο Κ. Καλαϊτζίδης εξέφρασε τη θέση του, που είναι και θέση της περιφερειακής αρχής, για την εξάντληση κάθε δυνατότητας που μπορεί να υπάρχει ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστασίου αλλά και να διασφαλιστεί η συνέχιση της εργασίας των ανθρώπων που απασχολούνται εκεί.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας ζήτησε τόσο την πλευρά της διοίκησης όσο και την πλευρά των εργαζομένων, να παρουσιάσουν και να διατυπώσουν τις θέσεις τους και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενώ προσκάλεσε εκπροσώπους τους και στη συνεδρίαση της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2019, πρόσκληση στην οποία ανταποκρίθηκε άμεσα η πλευρά των εργαζομένων.
Η πρόσκληση Καλαϊτζίδη για το Περιφερειακό Συμβούλιο έγινε σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Στόχος θα είναι να εξεταστούν, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας της περιφερειακής αρχής, πρωτοβουλίες που μπορούν να συμβάλουν στη συνέχιση της λειτουργίας του και στη διασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος των εργαζομένων του.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας περιορίστηκε στην παρακάτω δήλωση:

Μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι η αυτοπροβολή. Δεν πήγαμε στο Πλατύ για να βγούμε φωτογραφίες ούτε και θα κάνουμε παραπέρα δηλώσεις. Προέχει και θέλουμε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, να συνεχιστεί η λειτουργία του εργοστάσιου και να μη χάσουν τις δουλειές τους οι εργαζόμενοι. Τα υπόλοιπα στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας όπου θα εισηγηθώ το θέμα εκτάκτως και ευχαριστώ τον Απόστολο Τζιτζικώστα που άμεσα και έμπρακτα έδειξε ξανά το ενδιαφέρον του.