Κατηγορίες
κοινωνία

Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών της Αλεξάνδρειας προς Δήμο Αλεξάνδρειας: “η ανάγκη για φύλαξη των σχολείων είναι επιτακτική”

Επιστολή προς το δήμαρχο Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνη επέδωσαν την Πέμπτη 16 Ιουνίου οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της Αλεξάνδρειας, με την οποία ζητούν ο Δήμος να εκπονήσει σχέδιο ώστε να υπάρξει φύλαξη των σχολείων τις νυχτερινές ώρες.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό, τον Ιανουάριο έγινε σύσκεψη για το θέμα, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των συλλόγων, ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Στ. Δριστάς και Στ. Γκιουρτζής. Σήμερα δε στάθηκε δυνατό να συναντηθούν με τον δήμαρχο, ο οποίος παρέπεμψε τους συλλόγους στους αντιδημάρχους και στον πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Ράπτη.

Στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε,
Οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών σχολείων Αλεξάνδρειας αποφασίσαμε να σας αποστείλουμε αυτή την επιστολή για να αιτηθούμε τη νυχτερινή φύλαξη των σχολείων και των αύλειων χώρων από το Δήμο μας, με περιπολίες ιδιωτικών εταιριών φύλαξης.

Τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν βανδαλισμοί και κλοπές στα σχολεία της Αλεξάνδρειας. Η συχνότητά τους είναι ανησυχητική και η φύλαξη των αύλειων χώρων ανύπαρκτη. Τα παιδιά που έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με κλεψιές και ζημιές, αντίστοιχα διαμορφώνουν άποψη για την κοινωνική συμπεριφορά και το σεβασμό του δημόσιου χώρου. Στο παρελθόν έγιναν μεμονωμένες αιτήσεις μας, οι οποίες δεν έτυχαν την απαιτούμενη ανταπόκριση.

Για αυτούς τους λόγους κατατέθηκε τον Ιανουάριο στο δήμαρχο και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, φάκελος με την αίτησή μας και τις εισηγήσεις των διευθυντών για την αναγκαιότητα δράσης, καθώς και τοπογραφικά σχέδια, ανάλογες υποθέσεις άλλων δήμων και έρευνα συμβολαιογράφου για το νομικό πλαίσιο στο οποίο μπορεί να βασιστεί το αίτημά μας.

Σεβαστήκαμε την προεκλογική περίοδο και αναβάλαμε περαιτέρω ενέργειες. Ωστόσο, τα σχολεία σύντομα θα κλείσουν και η ανάγκη για φύλαξη είναι επιτακτική. Είμαστε βέβαιοι πως η διοίκηση του δήμου θα αντιληφθεί τη σοβαρότητα του θέματος και θα ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημά μας.

Η συντονίστρια
Βάφα Χριστίνα

Οι πρόεδροι
Ευαγγελοπούλου Ελένη
Κίτσας Αντώνιος
Μηνόπουλος Αστέριος
Μπουκλά Θωμαή
Πλατσάς Χαράλαμπος