Κατηγορίες
παιδεία

Μηνύματα Γκυρίνη – Δριστά για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Σε μηνύματά τους, με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης και ο αντιδήμαρχος Στ. Δριστάς αναφέρουν:

Π. Γκυρίνης (δήμαρχος Αλεξάνδρειας)

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές.

Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελληνίων Εξετάσεων, σας εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία και δύναμη, στην προσπάθειά σας για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι εξετάσεις αυτές, αποτελούν μια δοκιμασία που θα σας οδηγήσουν στο επόμενο στάδιο της μαθητικής ζωής σας. Είναι μια ευκαιρία ώστε να επιβραβευθούν οι προσπάθειες που καταβάλατε τα προηγούμενα σχολικά σας χρόνια και να δημιουργηθούν οι καλύτερες προϋποθέσεις για να πετύχετε τους στόχους σας και το όνειρό σας, όποιο και να είναι αυτό.

Για να πετύχετε τους στόχους σας είναι γνωστό ότι χρειάζεται μια διαρκής προσπάθεια γεμάτη κόπο, εξετάσεις και μάχες. Κυρίαρχο και απαραίτητο στοιχείο σε αυτή την προσπάθεια είναι να έχετε επιμονή και υπομονή, αλλά κυρίως εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και με ηρεμία και αποφασιστικότητα, δίχως άγχος να διεκδικήσετε και να διαμορφώσετε το αύριο που εσείς θέλετε.

Να είστε βέβαιοι και βέβαιες ότι καμία «μάχη» δεν πάει χαμένη. Εμπλουτίζει πάντα το χαρακτήρα του κάθε ενός, με εμπειρία, γνώση και μας κάνει να έχουμε περισσότερη δύναμη.

Σε αυτόν τον αγώνα έχετε κοντά σας συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους τους γονείς σας, που ακούραστα και αγόγγυστα είναι καθημερινά δίπλα σας και στηρίζουν τον αγώνα σας, καθώς επίσης και τους καθηγητές σας που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται να σας προσφέρουν – και το πετυχαίνουν – την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.

Ως Δήμαρχος, ως γονέας, ως άνθρωπος η σκέψη μου είναι μαζί σας, σε αυτή στιγμή, που προσπαθείτε, αγωνίζεστε και διεκδικείτε το μέλλον σας.
Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και καλή πρόοδο.


Στέφ. Δριστάς (αντιδήμαρχος Παιδείας)

Αγαπητοί μαθητές,

Στέφανος ΔριστάςΜε την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων, εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας κάθε επιτυχία και δύναμη στην προσπάθειά σας για την εισαγωγή σας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Σίγουρα οι Πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι μονόδρομος, αλλά η επιμονή, η αποφασιστικότητα και η πίστη στις δυνάμεις σας είναι στοιχεία που βοηθούν στην κατάκτηση των στόχων σας.

Έχοντας πάντα ως οδηγό την ψυχραιμία, την υπομονή, την αυτοπεποίθηση και το θάρρος, εύχομαι οι κόποι τόσων ετών να ευοδωθούν και ο αγώνας των εξετάσεων να λήξει με το καλύτερο και επιθυμητό αποτέλεσμα για τον καθένα. Στους δε γονείς εύχομαι την δύσκολη αυτή περίοδο να είναι κοντά στα παιδιά τους ενθαρρύνοντάς τα για τη θετική έκβαση της προσπάθειάς τους και τέλος στους εκπαιδευτικούς να εκπληρώσουν επιτυχώς το έργο τους.

Εύχομαι το αποτέλεσμα να ανταμείψει του σκοπούς σας και να αποτελέσει την αρχή για ένα νέο κύκλο γνώσεων και εμπειριών.

Καλή δύναμη, πολλή ψυχραιμία και καλή επιτυχία!!