Κατηγορίες
πολιτισμός - ψυχαγωγία

Γυναίκα μοι έννεπε – Εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Κατοπτρισμοί γυναικών της αρχαίας Πέλλας» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Γυναίκα μοι έννεπε…» την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019.

Η εκδήλωση έχει στόχο να εμπλουτίσει την περιοδική έκθεση, προσφέροντας ποικίλες προοπτικές στον τρόπο που γίνεται αντιληπτή η ιδιότητα της γυναίκας στις διάφορες εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, από τον οίκο στον δημόσιο βίο και στον θάνατο.

Παράλληλα θα διερευνηθούν το πριν και το μετά της εποχής ακμής της Πέλλας, με παρουσιάσεις που αφορούν την προϊστορία και το Βυζάντιο. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και σε θέματα ανάπτυξης όλων αυτών των ζητημάτων στο μουσειακό πλαίσιο, με μουσειολογικές αναλύσεις και τεχνικές παρουσιάσεις του στησίματος της έκθεσης.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό, ειδικό ή μη, και ευχόμαστε ότι θα δώσει την ευκαιρία για μια εκτεταμένη και ουσιαστική συζήτηση για τον τρόπο που προσεγγίζουμε τη γυναίκα και κάθε έμφυλη ταυτότητα του παρελθόντος, τον τρόπο που παράγουμε γνώση για εποχές με τις οποίες συνδεόμαστε, αλλά και από τις οποίες απέχουμε χρονικά και κοινωνικά, και τον τρόπο που τελικά μοιραζόμαστε αυτή τη γνώση, ώστε να καταστεί κτήμα του καθενός και εφόδιο για το σήμερα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.