Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Σε ποιες περιφέρειες του Δήμου Αλεξάνδρειας εκλέγουν τους υποψήφιους τους οι 5 συνδυασμοί;;;

Είπαμε, εν αναμονή της δημοσιοποίησης των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων, να ρίξουμε μια ματιά στις έδρες που κάθε συνδυασμός κέρδισε στις εκλογές της 26ης Μαΐου στο Δήμο Αλεξάνδρειας. Και να ανεβάσουμε μια ακόμη ανάρτηση – bonus.
Με βάση τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων συνολικά για όλους τους συνδυασμούς (26.858 έγκυρα ψηφοδέλτια δίνει η ΠΚΜ) αλλά και των έγκυρων του κάθε συνδυασμού ξεχωριστά, τόσο στο σύνολο του Δήμου όσο και ανά περιφέρεια, είπαμε εδώ στην Περισκόπηση να δούμε ποιος συνδυασμός εξέλεξε πόσους υποψήφιους του και σε ποια εκλογική περιφέρεια.

Αναλυτικά λοιπόν:

  • Αξίζουμε Καλύτερα (Κ. Ναλμπάντης): 28,27% – 7.593 ψήφοι – 9 έδρες
  • Ώρα Ευθύνης (Π. Γκυρίνης): 27,00% – 7.251 ψήφοι – 9 έδρες
  • Δύναμη Ενότητας και Ελπίδας (Α. Πανταζόπουλος): 22,53% – 6.050 ψήφοι – 8 έδρες
  • Δύναμη Ανατροπής Νέα Σελίδα (Μ. Χαλκίδης): 19,19% – 5.153 ψήφοι – 6 έδρες
  • Λαϊκή Συσπείρωση (Η. Ιακωβίδης): 3,02% – 811 ψήφοι – 1 έδρα

 

Που παίρνουν τις έδρες;; Μέχρι να ανακοινωθούν οι σταυροί που πήρε ο κάθε υποψήφιος, η κατανομή των εδρών είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο νόμος κατανέμει τις έδρες σε δυο φάσεις, λαμβάνοντας υπόψη το πόσα ψηφοδέλτια έλαβαν ανά εκλογική περιφέρεια. Οι συνδυασμοί λοιπόν λαμβάνουν 24 από τις 33 έδρες από την α´ κατανομή και τις υπόλοιπες 9 έδρες από τη β´ κατανομή, ως εξής:

  • Αξίζουμε Καλύτερα – Κ. Ναλμπάντης (9 έδρες): 4+1 έδρες στην Ε.Π. Αλεξάνδρειας, 1 έδρα στην Ε.Π. Αντιγονιδών, 1 έδρα στην Ε.Π. Μελίκης και 2 έδρες στην Ε.Π. Πλατέος.
  • Ώρα Ευθύνης – Π. Γκυρίνης (9 έδρες): 3+1 έδρες στην Ε.Π. Αλεξάνδρειας, 1 έδρα στην Ε.Π. Αντιγονιδών, 1 έδρα στην Ε.Π. Μελίκης και 2 +1 έδρες στην Ε.Π. Πλατέος.
  • Δύναμη Ενότητας και Ελπίδας – Α. Πανταζόπουλος (8 έδρες): 3+1 έδρες στην Ε.Π. Αλεξάνδρειας, 0 έδρες στην Ε.Π. Αντιγονιδών, 1+1 έδρες στην Ε.Π. Μελίκης και 1+1 έδρες στην Ε.Π. Πλατέος.
  • Δύναμη Ανατροπής Νέα Σελίδα – Μ. Χαλκίδης (6 έδρες): 1+1 έδρες στην Ε.Π. Αλεξάνδρειας, +1 έδρα στην Ε.Π. Αντιγονιδών, 2 έδρες στην Ε.Π. Μελίκης και 1 έδρα στην Ε.Π. Πλατέος.
  • Λαϊκή Συσπείρωση – Η. Ιακωβίδης (1 έδρα): +1 έδρα στην Ε.Π. Αλεξάνδρειας, 0 έδρες στην Ε.Π. Αντιγονιδών, 0 έδρες στην Ε.Π. Μελίκης και 0 έδρες στην Ε.Π. Πλατέος.

Αυτό λένε οι υπολογισμοί μας. Μόλις δοθούν στη δημοσιότητα και οι σταυροί προτίμησης των ψηφοφόρων, θα μπορείτε – ρίχνοντας μια ματιά στα παραπάνω – να δείτε ποιοι έχουν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι.